Платформата Google Hangouts ще престане да работи през 2020 г., твърди специализираният сайт 9to5Google, позовавайки се на източник, запознат с плановете на интернет гиганта. Комуникационната услуга ще бъде спряна най-напред за крайните потребители. Hangouts Chat и Hangouts Meet ще продължат да бъдат част от пакета G Suite.

Откакто бе създадена, платформата претърпя няколко големи промени, но в последно време Google я остави на заден план за сметка на по-новите си услуги Google Allo и Duo.

Google стартира Hangouts през 2013 г. като наследник на тогавашната Google Talk. Тя се превърна в Android приложението по подразбиране за незабавни съобщения и групови чатове и бе чат клиентът по подразбиране, когато общувате през десктоп версията на Gmail.

Hangouts дори бе ъпдейтната да поддържа SMS съобщения, така че да получавате на едно място и Hangouts съобщенията си, и стандартните кратки съобщения. Тази поддръжка обаче не беше особено добра. Google се надяваше, че ще направи конкурент на iMessage, но Hangouts не успя да изпълни задачата.

Google след това въведе ново SMS приложение на име Messages (по-късно преименувано на Android Messages), което изцяло обезсмисли ползването на Hangouts.

След това дойде ред на Google Allo и Duo като опростени услуги за съобщения и в крайна сметка Hangouts остана на съвсем заден план.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Еее… С него много лесно се говореше със САЩ и то абсолютно безплатно!

Georgi
Georgi

Лесно им е на Гугъл. Тогава да покажат как да деинсталирам приложението си от смартфона ми Lenovo A5000, което е системно, инсталирано от производителя, с доста мегабайти ми заема от вътрешната памет, не го ползвам, но и не мога да деинсталирам. Да руутвам телефон за 300 лева, няма как да стане!

Да България
Да България

По-скоро трябва да питаш производителя на телефона ти Леново дали ще го обновят до най-новата версия на ОС, в която ще има заместител на това приложение. А, това колко струва един телефон какво общо има с унищожаването на сигурността с root-ването му?