Не гледаме уеб видео ако се зарежда повече от две секунди

3
23

Помните ли онези времена, в които чакахме по пет или повече минути да се зареди едно видео, за да можем да го изгледаме? Днес сме свикнали да не чакаме изобщо и се оплакваме всеки път щом ни се наложи. Според ново проучване, търпението ни до такава степен се е изчерпило, че мнозина от нас се отказват от дадено видео ако то се зарежда повече от две секунди.

В проучването са използвани данни за 6,7 милиона души. Голяма част от тях са затваряли прозореца с видеото след двусекундно чакане, а 20% от потребителите са зарязали зареждащото се видео след петата секунда. Интересното е, че тук става въпрос за „къси“ видеа с продължителност по-малко от 30 минути. Изследователите считат, че при истински късите видеа – тези от по една или две минути – търпението ни е още по-малко.

Като цяло, най-търпеливи са тези, които планират да гледат филм онлайн. Те действително са готови да изчакат повече от десет минути, за да се зареди цялото съдържание.

Изследователите са открили и връзка между типа интернет, който използваме и търпението, с което чакаме едно видео да се зареди. Изглежда мобилните потребители са по-склонни да чакат даден видеоклип да се зареди отколкото тези, които ползват фиксирани мрежи. В това, разбира се, няма нищо странно или изненадващо.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари