Нийл деГрас Тайсън: „Илън Мъск е по-ценен от Безос или Зукърбърг“

19
1904

Знаменитият астрофизик и популяризатор на науката е уверен, че иновациите на Илън Мъск, когото мнозина критикуват, могат коренно да променят бъдещето и дори да предотвратят бъдеща война.

Колкото и важен да бе Стив Джобс, в което никой не се съмнява, трябва към него да добавим и Бил Гейтс, за да можем да кажем, че са извършили компютърната революция. Но има разлика: Илън Мъск се опитва да изобрети новото бъдеще, а не поредното приложение“ – заяви деГрас Тайсън в интервю за CNBC.

За разлика от тях, Мъск мисли за обществото, културата, за това, как си взаимодействаме и какви усилия трябва да се приложат, за да се изведе цивилизацията на качествено ново ниво“ – казва известният астрофизик.

Така например, Илън извършва революция в транспортната промишленост, едновременно подготвяйки пилотиран кораб до Марс“.

Директорът на нюйоркския планетариум и водещ шоуто „StarTalk“ счита, че колонизацията на другите планети ще донесе огромни ползи на човечеството. По този начин ще се прекрати съперничеството за все по-малките земни ресурси, което е главният фактор за възникване на войните.

Космосът е един безкраен източник на ресурси, заради които ние водим войни тук, на Земята“ – твърди Тайсън. „Не е необходимо да воюваме, просто трябва да се обединим и да летим до астероидите за да вземем всички необходими ресурси„.

Астрофизикът е на мнение, че способностите на Мъск са силно недооценени. „Но признанието ще дойде, когато отраслите, които той трансформира, променят живота на хората, които сега си нямат представа, какво точно се случва„.

19
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
13 Отговори на коментарите
16 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Палуестиниец
Палуестиниец

Точно пък това не мисли.
Мисли как да се повишават нивата на акциите и да нараства печалбата.

Mckay
Mckay

сигурно затова иска да си направи компаниите private.. защото го интересува стойността на акцийте Lmao

don
don

тъпото негро Нийл е най-големия дървен философ във физиката. Мъск е другия дървен философ.

Глупав народ, български...
Глупав народ, български...

Еее, съвсем друго си е – „българският тъп дърве философ“, част от най-бедната и корумпирана държава в ЕС, да философства…
?

don
don

че са прости и бедни булгарите спор няма, но не виждам какво общо има това с един негър фантаст и един бизнесмен фантаст?!?

Пенчо
Пенчо

А ти не си слабоумен фантаст нали? Мъск за разлика от тебе промени авто и ракетната индустиря , ти какво направи освен да напишеш няколко плоски трол коментара ?

Джон Три Волта
Джон Три Волта

Ще споделиш ли с нас от високата позиция на която си се покатерил, какъв е твоят принос към човечеството? Предполагаме камарата гомна дето си произвел за мизерното си съществуване изчерпват всичко?

тъй-тъй
тъй-тъй

Ама как е по ценен? Взети заедно, или поотделно? Защото, ако е поотделно, то тогава Зукърбърг + Безос = 1,4-1,6 Мъск-а /груба сметка/, докато ако е заедно, тогава един Мъск е равен на 1,2-1,4 Безос-Зукърбърг-а, а това са съвсем различни стойности. Нека гусин Тайсън се уточни.

Алекс
Алекс

Ами той си се е уточнил, ако прочетеш статията. Не сравнява финанси а принос в напредъка на човечеството. За това също слага Гейтс и Джобс по напред от Безос и Зукърбърг.

stand up
stand up

Мъск е примера за човек изпреварил времето си.Той е да Винчи на 21век.

Палустиниец
Палустиниец

Изобщо не може да се сравнява с него.
Да Винчи има редиза уникални за времето си идеи.
А Мъск, преди няколко години когато основаха компанията Тесла, някой беше ли чувал за него ?

Пенчо
Пенчо

Да много хора които се интересуват от нови технологии. Ти очевидно не беше чувал де.

s00
s00

А някой съвременник на Да Винчи дали е чивал за него, когато въпросният Леонардо е бил 5 годишно сополиво дете. 😀 Или още като се е родил и всички са знаели, какъв гений е.

Алекс
Алекс

Палъстинец, не си прав. Мъск съоснова „pаypal“ и направи онлайн паазруването сигурно колкото в магазина. Не е само негова заслуга, но ако не беше той света щеше да изглежда малко по-различно днес.

Мънго Джери
Мънго Джери

И тримата имат образование, заслуги и много практически опит в сфери, на които тоз’ тъп мангал има капацитет само да преразказва теорията по начин достъпен за средните маси. Затова е и „директор“ на музей, водопад и други тинтири-минтири формацийки, които не „донасят ползи на човечеството“. Оценката му е посредстена и смешна.

Човек
Човек

Четейки тези коментари веднъж и завинаги се убедих, че народ с по-голям капацитет за производство на идиоти от българския няма.

Тони Стоянов
Тони Стоянов

Хахаха точно както се шегувахме за СПТУ-тата, че абревиатурата означава Серийно Производство на Тъпи Ученици. Явно повечето тук са ги завършили.

Калин
Калин

Абсолютно вярно…,уви.

Илиян
Илиян

Като чета коментари в Калдата и падам под масата, хубавото е, че не познавам такива хора на живо!