Новата актуализация на Windows 10 срива операционната система

24
7424

Вчера съобщихме, че Windows 10 получава нова кумулативна актуализация, която обещава да реши проблемите с търсачката. Сега се оказва, че този ъпдейт нарушава други функции на операционната система и причинява сериозни проблеми и сривове на компютрите на някои потребители.

Както бе забелязано от популярния технологичен портал Windows Latest, актуализацията KB4532695, предназначена за версиите Windows 10 May 2019 и Windows 10 November 2019, причинява сривове на операционната система със сини екрани на смъртта, което прави използването на компютъра на потребителя практически невъзможно.

Според тема във форума за поддръжка на Microsoft Answer.com, пачът също предизвиква голям набор от неприятни проблеми, които се проявяват при някои компютри, които включват проблем със зареждането на батерията на някои лаптопи, блокиране на работата на звуковата карта на компютъра и прекъсване на Bluetooth и Wi-Fi връзките. В последният случай, докладвалите за проблема потребители казват, че след рестартиране на системата дефектът се оправя временно, но впоследствие връзката отново се губи.

Други се оплакват от изключително мудно стартиране и дълго време за зареждане, като един потребител във форума пише:

„Инсталирах последната актуализация на Intel NUC8i3BEH и срещнах много бавно зареждане при стартиране. Windows стои на приветстващия екран около 5 минути. Деинсталират тази актуализация и преинсталирах два пъти, което доведе до същите резултати. Понастоящем е деинсталирана и нямам този проблем.“

Колко са засегнати?

Единствената утеха този път е, че KB4532695 за момента засяга сравнително малък брой потребители, за разлика от предишните несполучливи актуализации на Windows 10, които го направиха топ заглавие в новините на технологичните портали за 2019 г., заради непрекъснатите ъпдейти, които коригираха едни проблеми и отваряха куп други.

Ако изтеглите късата клечка и срещнете проблем с актуализацията, най-доброто, което можете да направите, е просто да я деинсталирате, какъвто е и случаят на потребителя по-горе.

Както споменахме, лошите новини не са само създадените проблеми. KB4532695 не решава всички проблеми с търсенето във File Explorer, както бе обещано от Microsoft в бележките към актуализацията.

Въпреки че изпълнява обещаните корекции по търсачката на Windows 10 и търсенето с Cortana, все още се срещат проблеми с намирането на нужните файлове или приложения. Според съобщенията, на някои потребители се налага да кликнат поне няколко пъти върху търсещата лента, за да се отчете действието. Други съобщават, че е необходимо първо да натиснат десния, а след това левия бутон на мишката, за да се отвори лентата за търсене.

Защо не сме изненадани?

Както вероятно сте запознати, след голямата актуализация на Windows 10 през май 2019 г., настана истинска какофония – отвориха се проблемите с търсачката. След това Microsoft опита да ги коригира със серия ъпдейти, които всички до един решаваха частично проблема, но отваряха куп нови, а след това софтуерният гигант пускаше поправи на поправките. И изглежда порочният кръг далеч не е приключил…

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
24 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари