Новата актуализация на Windows 10 срива операционната система

23
7107

Вчера съобщихме, че Windows 10 получава нова кумулативна актуализация, която обещава да реши проблемите с търсачката. Сега се оказва, че този ъпдейт нарушава други функции на операционната система и причинява сериозни проблеми и сривове на компютрите на някои потребители.

Както бе забелязано от популярния технологичен портал Windows Latest, актуализацията KB4532695, предназначена за версиите Windows 10 May 2019 и Windows 10 November 2019, причинява сривове на операционната система със сини екрани на смъртта, което прави използването на компютъра на потребителя практически невъзможно.

Според тема във форума за поддръжка на Microsoft Answer.com, пачът също предизвиква голям набор от неприятни проблеми, които се проявяват при някои компютри, които включват проблем със зареждането на батерията на някои лаптопи, блокиране на работата на звуковата карта на компютъра и прекъсване на Bluetooth и Wi-Fi връзките. В последният случай, докладвалите за проблема потребители казват, че след рестартиране на системата дефектът се оправя временно, но впоследствие връзката отново се губи.

Други се оплакват от изключително мудно стартиране и дълго време за зареждане, като един потребител във форума пише:

„Инсталирах последната актуализация на Intel NUC8i3BEH и срещнах много бавно зареждане при стартиране. Windows стои на приветстващия екран около 5 минути. Деинсталират тази актуализация и преинсталирах два пъти, което доведе до същите резултати. Понастоящем е деинсталирана и нямам този проблем.“

Колко са засегнати?

Единствената утеха този път е, че KB4532695 за момента засяга сравнително малък брой потребители, за разлика от предишните несполучливи актуализации на Windows 10, които го направиха топ заглавие в новините на технологичните портали за 2019 г., заради непрекъснатите ъпдейти, които коригираха едни проблеми и отваряха куп други.

Ако изтеглите късата клечка и срещнете проблем с актуализацията, най-доброто, което можете да направите, е просто да я деинсталирате, какъвто е и случаят на потребителя по-горе.

Както споменахме, лошите новини не са само създадените проблеми. KB4532695 не решава всички проблеми с търсенето във File Explorer, както бе обещано от Microsoft в бележките към актуализацията.

Въпреки че изпълнява обещаните корекции по търсачката на Windows 10 и търсенето с Cortana, все още се срещат проблеми с намирането на нужните файлове или приложения. Според съобщенията, на някои потребители се налага да кликнат поне няколко пъти върху търсещата лента, за да се отчете действието. Други съобщават, че е необходимо първо да натиснат десния, а след това левия бутон на мишката, за да се отвори лентата за търсене.

Защо не сме изненадани?

Както вероятно сте запознати, след голямата актуализация на Windows 10 през май 2019 г., настана истинска какофония – отвориха се проблемите с търсачката. След това Microsoft опита да ги коригира със серия ъпдейти, които всички до един решаваха частично проблема, но отваряха куп нови, а след това софтуерният гигант пускаше поправи на поправките. И изглежда порочният кръг далеч не е приключил…

23
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
17 Коментари
6 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Дончо
Дончо

Закривай …

nikoi
nikoi

И още по красивото в случая е, че няма как да си забраниш изцяло обновяването!
Браво уважаеми.. усешно си осрахте продукта.
Карам на 7-ца от поне 4 години без да съм преинсталирал нищо и със задължително спряна актуализация. Грам проблем нямам. Същото направих и с Минта на втория диск. След като бях оставил авто ъпдейтите и след едно обновление при което така и не тръгна, реших и там да подходя така – работи си добре, не го закачам и си го ползвам..
Лошото е, че доста от по-новия хардуер изисква 10ка.. за това ще е линукс и виртуалки.. Няма спасение иначе..

TNT
TNT

изненадах се че трябваше повече време докато се появят проблеми след поредния ъпдейт. 😀

rm -r Windows
rm -r Windows

Нищо, то на тия с Уиндоус им отива….

JohnDoe
JohnDoe

Аз съм с Уиндоус 10 откакто излезе 2015 година.. С последната актуализация 1909 плюс най-новите кумулативни ъпдейти. За толкова години никога не съм имал никой от изброените досега проблеми. Не знам какъв е процентът на засегнатите спрямо всички потребители на Уиндоус 10, но ми се струва че тези проблеми се преекспонират.
Трябва да отбележа, че последните 2 години ползвам лаптоп Microsoft Surface Pro – може би затова никога не съм се сблъсквал с тези проблеми с ъпдейтите. Остава и на собствения си хардуер Майкрософт да сгафят.

John
John

Аз пък съм с Уиноус 10 още от предварителните релийзи/ домашен/. Още 7 служебни компютъра с различен хардуер, някои от тях са от 2010 год. Всички на Уиноус 10. Актуализирани до последно, без каквито и да било проблеми. Служебните работят нонстоп 24/7 и те така. И аз се чудя на какви хора се появяват проблемите с ъпдейтите…

djagi
djagi

Никога и аз съм нямал проблем, но след всяка такава статия се чувствам все едно трябва да пусна ТОТО… За толкова години и много компютри – нито един проблем от всички дето се изписаха, дето ги изкараха масови.

maria
maria

Аз пък бях на Windows 10 през 2016. Работеше що-годе добре като изключим колосалния трафик, натоварването на CPU и SSD-то. Пуснаха ъпдейт, излчзна ми звукът, а картината започна да сече. От Micosoft ми казаха да си пусна систем рестор. Качих си Linux и всичко заспа – няма излишен трафик, не плащам за антивирусна, не сканирам за зарази периодично, ъпдейтвам най-смело и без стрес, не ми пече машината.

Дидо
Дидо

Дразните с тия измислени статии вече… Как па аз и 1 поне около мен няма посочените проблеми.. Ако някой в някакъв форум с кой знае какъв хард и софт има на бангията си и ревне и тука веднага копи/пейст и национален проблем… Ай ше ви се невиди и жълтурите…

Мнение
Мнение

И аз в последно време забелязвам тенденция в този сайт да има новина с проблем на Windows…
Личи си, че драскачите са Linux фанатици и са готови на всяка цена върло да защитят Linux каузата си и да оплюят една многогодишна Операционна система, която всеки в бизнеса използва !!!
Наистина има много измислени статии тук против Windows и се радвам, че вече много хора го забелязаха и продължават да го забелязват !…

JohnDoe
JohnDoe

Явно стотина потребителя с някакъв измислен, екзотичен хардуер им се бъгнал уиндоуса, оревали някой форум и айде проблема се мултиплицира като че ли е нещо масово. 99% от потребителите нямат изброените проблеми, но заради тези 1% или по-малко юзъри се пълнят новинарските сайтове с новини за бъгави ъпдейти.
Пак ще кажа, ползвал съм всички версии на Windows още от първата версия 3.1 която излезе началото на 90-те години. Досега Windows 10 е най-стабилната, плавно работеща и безпроблемна версия.

stormofblood
stormofblood

То самата статия, като видиш как е написана и ти ставя ясно, че се търси сензацията тука нещо става, ама що става не е ясно сини екрани…
Иначе проблеми има не е като да няма. Затова се дава ъпдейтите да се правят след определен период да кажем две седмица, ако има проблем първо да се изчисти и тогава се обновяваш.

Моите поздравления, JohnDoe!
Моите поздравления, JohnDoe!

Казваш, от 30 години рацъкваш Solitaire и никъде не ти върви по-гладко, отколкото под Вирус 10? :)))

pix3l
pix3l

Арсов, чудиш се ква простотия да напишеш за тоя хонорар… 🤣

Saffrona
Saffrona

Цъкай хикса, ко да играя

maria
maria

„Според тема във форума за поддръжка на Microsoft Answer.com“ форумът е answer.microsoft.com, а не на answer.com, който е пуснат в продажба.