Новата бета версия на Google Chrome поддържа работа с виртуалната реалност

0
316

Виртуалната реалност все повече прониква в ежедневния живот, но засега тази технология изисква специален хардуер и софтуер. Но съвсем скоро тази ситуация може да се промени, понеже най-новата бета на уеб браузъра Google Chrome поддържа VR.

Новата функционалност на браузъра Chrome дава възможност на разработчиците да създават уеб сайтове с VR съдържание, включително VR игри, видеа с 360 градусов обхват и т.н. Това може да стане с използването на новия приложно програмен интерфейс WebXR. Новият API поддържа интерфейса на GamePad, а сайтовете от този тип могат да се гледат с помощта на смартфони или VR шлемове от типа на Oculus Quest.

Поддръжката на VR съдържание на базата на новия уеб интерфейс ще се появи и в другите браузъри базирани на Chromium. Това са Firefox Reality, Oculus Browser, Edge и Magic Leap’s Hello. От следващата година се предвижда добавянето и на интерфейс за работа с допълнена реалност.

Освен добавянето на VR, Google е добавил в новия Chrome нова функция за адаптивна промяна в размерите на иконките за инсталираните в ОС Android PWA приложения.

Бета версията на новия Chrome 79 може да бъде изтеглена още сега от сървърите на Google, но може да се почака официалното излизане на браузъра на 10 декември тази година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари