Новата бета на браузъра Chrome за Android може да възпроизвежда видео във фонов режим

0
16

Google продължава да усъвършенства своя браузър Chrome и да вгражда нови функции, които подобряват комфорта при използването. Софтуерният гигант представи новата версия Chrome 54 на своя браузър, който сега е на ниво бета тестове.

 

В предишната версия Chrome 53, възпроизвеждането на видео автоматично спираше при преход към друг раздел или към десктопа. Сега потребителите могат да настроят видеото да работи във фонов режим. При напускане на браузъра, видеото също автоматично ще спира, но може да се продължи възпроизвеждането на звука чрез кликване върху бутона Play в появилия се програмен прозорец. По същия начин може да се контролира възпроизвеждането на аудио. Функцията за възпроизвеждане на видео във фонов режим работи и в мобилната версия на сайта YouTube.

В уеб-браузъра Chrome 54 е въведена и промяна в работата на раздела New Tab, където е добавен възможност за търсене и от менюто в горния десен ъгъл може да се получи достъп до последните посетени уеб-сайтове.

 

Въведена е поддръжката на API BroadcastChannel, която дава възможност на отделните раздели да си взаимодействат чрез JavaScript. Добавена е и поддръжката на програмен интерфейс за проектиране и създаване на собствени HTML елементи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари