Новата бета на Google Chrome поставя на пауза ненужната Flash-анимация

0
16

В последната бета-версия на Google Chrome за десктоп-компютри се появи нова функционалност, която от една страна намалява консумацията на електрическа енергия, а от друга – помага за премахването на досадните Flash-анимации. В официалния блог на Google Chrome се съобщава, че браузърът вече автоматично ще слага на пауза ненужните Flash-клипове.

 

Специалистите на Google добавят, че се използва интелигентен начин за определяне на „ненужността“ на Flash-анимацията. Браузърът ще спира анимацията, която не се намира в центъра на уеб-страницата и най-вероятно има рекламен или спомагателен характер. Клиповете в центъра на екрана ще се възпроизвеждат така, както е било замислено от техния автор, когато ги е вмъквал в страницата. Естествено, Flash-анимацията може да бъде пусната чрез кликване върху нея.

 

Новото интелигентно разпознаване на Flash-анимация може да бъде изключено от настройките на браузъра.

В края на месец януари тази година Google се отказа от използването на Flash в YouTube и по подразбиране въведе използването на HTML5 за браузърите Google Chrome, Internet Explorer с от версия 11 и нагоре, Apple Safari 8 и Mozilla Firefox. Основна причина за това е, че Flash-технологията има слаба информационна безопасност.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за