Новата версия на автопилота на Tesla сериозно ще ви изненада

24
3861

Генералният директор на Tesla съобщи пред медиите нова информация за новото девето поколение на фирмената система за автономно управление (FSD), която вместо радар използва информацията само от камерите и компютърно зрение. Излизането на новата версия на автопилота бе отлагано вече няколко пъти, а сега Мъск сюрпризира всички, като каза, че 9-тата версия на FSD ще излезе след две седмици и в началото тя ще се тества от ограничен кръг от бета тестери. Мъск подчерта, че на тези хора със сигурност няма да им е скучно, понеже новата версия на автопилота предлага съвсем друго, много по-високо ниво на безопасност при автономното шофиране.

Новата версия на Full Self-Driving (FSD)  все още не може да бъде обявена за автопилот, понеже водачът продължава да е отговорен за транспортното средство и винаги трябва да е готов да поеме управлението. Но FSD предлага редица нови възможности, включително пресичане на кръстовища от всякакъв вид.

Автомобилната компания на Илън Мъск възнамерява да подобри FSD чрез използването на обратна връзка от своите клиенти. Компанията съвсем скоро ще събере необходимите данни, с които да докаже на регулаторните органи, че автономното управление е значително по-безопасно от човек зад волана.

Очакванията на Илън Мъск са, че тестовете на новия FSD ще приключат до месец юли тази година, след което новата версия ще започне да се изпраща на потребителите.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
24 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари