Новата версия на Chrome предлага съществено по-висока производителност

3
680

Google представи голямо обновяване на Chrome, с което направи редица съществени промени и значително увеличи производителността на браузъра. Интернет-гигантът заяви, че този ъпдейт осъществява най-голям ръст на производителността на Chrome за последните няколко години.

Новата версия на браузъра Chrome дава приоритет предимно на текущо отворения раздел и препраща ресурси от фоновете раздели. По този начин натоварването на процесора намалява до 5 пъти, като едновременно с това се увеличава продължителността на автономната работа. Вътрешните тестове на Google показаха, че след тази промяна времето на автономна работа нараства с около 75 минути. Не се съобщава с какъв лаптоп са направени тези измервания, но е ясно че в реалното използване, увеличеното време на автономна работа ще зависи от мощността на компютъра, от капацитета на неговата акумулаторна батерия, от вида на посещаваните сайтове и т.н. Но всички положителни промени трябва осезателно да се усещат на всяко съвременно устройство с Chrome.

С направените оптимизации браузърът се стартира значително по-бързо. Типичното стартиране на Chrome е ускорено с 25%, а уеб страниците се зареждат със 7% по-бързо.

За някои хора, които постоянно държат отворени над 50 раздела, разработчиците са добавили търсене по отворените раздели, както и общ списък с отворените уеб страници. Тази функция първоначално ще се появи в хромбуците, а малко по-късно и в браузъра Chrome за Windows и Mac OS.

Друг нов момент е че адресния ред на браузъра поддържа бързи действия. Обновяването се разпространява постепенно и всички потребители ще го получат в рамките на няколко дни.

4.2 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари