Mozilla не престава да се грижи за сигурността на потребителите си и с новата версия под номер 70.0, която излезе вчера.

Както помните, в предишната версия на браузъра, излязла през септември, Firefox поднесе по-засилени контроли по отношение на проследяващите бисквитки от трети страни, защита от криптоминьори по подразбиране и предотвратяване на автоматичното стартиране на звук и видео.

В новата версия на програмата, разширената защита от проследяване (Enhanced Tracking Protection, ETP) е наложена като политика по подразбиране. Тя включва освен споменатата защита от проследяващи бисквитки от трети страни и защита от проследяване от тракерите на социалните мрежи. Друга полезна новост тук представлява въведения във версия 70.0 отчет на защитата на поверителността, функционалност, с която разполагат и стандартните блокатори на реклама. Тук обаче ще могат да се намерят също така и отчети от Lockwise и Monitor – вградения мениджър на пароли на Firefox и услугата, известяваща ви, дали паролата ви не е била открадната в поредния пробив в някой сайт.

Нанесени са промени и които трябва да подобрят зареждането на страниците с представянето на по-бърз Javascript Baseline интерпретатор. За потребителите на десктоп версията за Windows с Intel-ски графични карти, Mozilla доставя на всички WebRender, с който рендирането на изображенията би трябвало да се подобри значително.

По отношение на сигурността, новата версия на браузъра запушва два критични проблема, като единият от тях може да доведе до отдалечено изпълнение на произволен код.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Mozilla
Mozilla

Новата версия на Firefox е с ново лого.

ба'т ви Румен
ба'т ви Румен

Преди го ползвах, но много памет взе да лапа на служебния комп с 4 Гб памет и много лагва, а сега ползвам Опера-та с която работи по-добре.
Това не е реклама, а факт.

Пешо
Пешо

„Лапа“ много по-малко от Хром. Опера е хром.