Новата версия на Flash Player включва хардуерно ускорение

9
40

Новата версия на Flash Player включва хардуерно ускорение за Windows, но не и за другите операционни системи

Преди два дена в интернет официално се появи новата версия на Flash Player. В момента софтуерът е достъпен само за трите основни операционни системи – Windows, Mac OS X и Linux, като по-късно се очаква да се появи и версията на платформата за Android.

Няколко са новите неща в тази версия на платформата, като най-основните са две. Първата от тях е свързана с критичния бъг в сигурността на Flash Player, за който беше съобщено пред около 15 дни. В тази версия на Flash Player дупката е затворена.

Втората новост е свързана с хардуерното ускорение на новата платформа, което е пряко свързана с декодирането на H.264. За съжаление, от тази новост ще могат да се възползват само собствениците на компютри с операционни системи Windows. От Adobe съобщиха, че тази новост ще се появи и за Mac OS X, но малко по-късно.

От Adobe съветват потребителите да обновят до най-новата версия на Flash Player, за да може компютърът им да бъде максимално защитен.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

9 коментара за "Новата версия на Flash Player включва хардуерно ускорение"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
stivandim
stivandim

:clap:

Whiskey
Whiskey

Още ли няма поддръжка за 64 битов уиндоус>?

Krachev
Krachev

Няма. Още ги мързи. Има за линукс, но е доста по-бъгав. Но и за линукс все още няма 10.1 х64

rvp
rvp

не става въпрос за мързел, просто досега нещата се въртяха в омягьосан кръг.
От Адоби казват „Защо да пишем 64-битов флаш, след като няма 64-битови браузъри ?“
Авторите на браузъри казват „Защо да пишем 64-битови браузъри, след като няма 64-битов флаш ?“

И така си прехвърляха топката докато Мозила не клекнаха първи – 64-битов Файърфокс все пак ще има, но не е ясно точно кога. Може би от версия 3.7

Krachev
Krachev

Ами то 64 битови браузъри има в линукс от много време, сигурно от както има 64 битов линукс. Само че там ползват обвивка за 32 битовите добавки като флаша и др. Така че не това е проблема.

linker
linker

Internet Explorer отдавна има 64 битова версия

rvp
rvp

да, и сега адоби са на ход

SEG_Striker
SEG_Striker

Именно – още с излизането на Windows XP 64 bit (а реално даже 2000 има 64 битова версия, както под IA-64 платформата, така и някаква не съвсем често срещана версия за AMD64) има IE, който е 64 битов. Освен Firefox, Opera също има 64 битова версия, за Linux и FreeBSD засега, но я има от около 2 години. А под всички 64 битови Linux и *BSD си има 64 и 32 битови версии на браузърите (както IE под 64 битовите Windows-и), откакто има 64 битови версии на OS.

the professor
the professor

интересно ми е ако имаш 2-3 флашчета заредени в браузъра как ще работи хардуерното ускорение, след като процесора във видеото е 1 (максимум 2 в скъпите видеокарти) на мойта като отворя 1 филм 2 пъти първия плеър го пуска хардуерно, но втория вече върви софтуерно…

wpDiscuz