Новата версия на Flash Player включва хардуерно ускорение

9
23

Новата версия на Flash Player включва хардуерно ускорение за Windows, но не и за другите операционни системи

Преди два дена в интернет официално се появи новата версия на Flash Player. В момента софтуерът е достъпен само за трите основни операционни системи – Windows, Mac OS X и Linux, като по-късно се очаква да се появи и версията на платформата за Android.

Няколко са новите неща в тази версия на платформата, като най-основните са две. Първата от тях е свързана с критичния бъг в сигурността на Flash Player, за който беше съобщено пред около 15 дни. В тази версия на Flash Player дупката е затворена.

Втората новост е свързана с хардуерното ускорение на новата платформа, което е пряко свързана с декодирането на H.264. За съжаление, от тази новост ще могат да се възползват само собствениците на компютри с операционни системи Windows. От Adobe съобщиха, че тази новост ще се появи и за Mac OS X, но малко по-късно.

От Adobe съветват потребителите да обновят до най-новата версия на Flash Player, за да може компютърът им да бъде максимално защитен.

9 КОМЕНТАРА

  1. не става въпрос за мързел, просто досега нещата се въртяха в омягьосан кръг.
    От Адоби казват „Защо да пишем 64-битов флаш, след като няма 64-битови браузъри ?“
    Авторите на браузъри казват „Защо да пишем 64-битови браузъри, след като няма 64-битов флаш ?“

    И така си прехвърляха топката докато Мозила не клекнаха първи – 64-битов Файърфокс все пак ще има, но не е ясно точно кога. Може би от версия 3.7

  2. Ами то 64 битови браузъри има в линукс от много време, сигурно от както има 64 битов линукс. Само че там ползват обвивка за 32 битовите добавки като флаша и др. Така че не това е проблема.

  3. Именно – още с излизането на Windows XP 64 bit (а реално даже 2000 има 64 битова версия, както под IA-64 платформата, така и някаква не съвсем често срещана версия за AMD64) има IE, който е 64 битов. Освен Firefox, Opera също има 64 битова версия, за Linux и FreeBSD засега, но я има от около 2 години. А под всички 64 битови Linux и *BSD си има 64 и 32 битови версии на браузърите (както IE под 64 битовите Windows-и), откакто има 64 битови версии на OS.

  4. интересно ми е ако имаш 2-3 флашчета заредени в браузъра как ще работи хардуерното ускорение, след като процесора във видеото е 1 (максимум 2 в скъпите видеокарти) на мойта като отворя 1 филм 2 пъти първия плеър го пуска хардуерно, но втория вече върви софтуерно…

ДОБАВИ КОМЕНТАР

Напишете вашия коментар!
Моля въведете вашето име