Новата версия на Google Chrome дава възможност за регулиране качеството на видеото

2
1471

Потребителите на мобилен интернет и хората с бавна жична връзка често се сблъскват с проблеми при гледането на онлайн клипове и филми, възпроизвеждането на които твърде често прекъсва, за да могат буферите да се запълнят със следващата част от видеото. Разработчиците на Google Chrome много добре знаят за това и вече тестват нова функционалност на браузъра, която може да реши проблема с буферирането чрез понижаване качеството на видеото.

Новата функция носи името Lite Videos и предлага компромис между качество и често прекъсване на видеата. Lite Videos компресира и намалява качеството на видеата с висока резолюция до SD ниво. Според разработчиците, нейното използване икономисва до 2 GB данни на час, като по този начин се намалява разхода на трафик и натоварването на мрежата. От новата опция могат да се възползват потребителите на Chrome за Android, Windows, Mac, Linux и Chrome OS.

Новата функция Lite Videos може да бъде пробвана още сега след инсталирането на версията Chrome Canary 86 за персонални компютри. След инсталирането трябва да бъдат активирани флаговете Enable LiteVideos и Force LiteVideos decision в страницата с флаговете hrome://flags. Да отбележим, че това е предварителна версия на браузъра, която сега се тества и може да има неизчистени бъгове.

Стабилната версия Chrome 86 трябва да излезе на 6 октомври тази година според пътната карта на Google за разработване на браузъра.

3.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари