Новата версия на Opera се затваря и отваря по-бързо

5
39

През тази седмица дебютира новата версия на браузъра Opera, която предлага на потребителите си много подобрения в производителността и функционалността си. Първото, което се набива на очи е, че Opera 11.60 се затваря и отваря по-бързо от своите предшественици. Интересна подробност е, че тази версия на браузъра е позната под кодовото име Tunny, което идва от английската дума за риба тон, предаде Tech Spot.

Разработчиците на браузъра твърдят, че с новата версия се увеличава стабилността и сигурността при работа в световната мрежа. Всъщност сега трябваше да излезе версия 12 на браузъра, но разработчиците решиха да пуснат още една малка версия, чрез която да изпробват повечето от новостите, които бяха планирани за по-късно.

Opera 11.60 може да отваря по-чевръсто страници, които предлагат съдържание с повишена сигурност и криптиране. Подобрена е и съвместимостта със стандартите в световната мрежа. Това е добре, тъй като коректното изобразяване на някои сайтове е един от големите проблеми на Opera. Версия 11.60 е направена така, че да хаби по-малко от паметта на клиентската машина.

Адресната лента е обновена и е добавен нов бутон, който прави съхраняването на полезни сайтове по-бързо и лесно. Вграденият клиент за електронна поща също е пипнат и при него се забелязва по-изчистен интерфейс.

Въпреки опитите на разработчиците да предложат нещо уникално браузърът Opera е слабо популярен и според последните данни на StatCounter има дял от пазара, който е под 2%.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари