Новата версия на Skype ще хаби много по-малко ресурси

0
25

Популярната програма за онлайн комуникация Skype ще предложи в новата си версия за Windows 8 драматично подобрение на производителността, което ще намали разхода на електроенергия при мобилните устройства с новата операционна система. Новината е добра и за потребителите с лаптопи, тъй като за тях консумацията на ресурси също е важна, съобщи BBC.

Новият Skype няма да натоварва процесора, когато е стартиран на заден план и потребителят не го използва активно. Това няма да окаже влияние върху възможността потребителите да приемат постъпващите файлове, текстови съобщения или видеоконферентни разговори. Ходът ще помогне на Skype в борбата с конкуренти като Oovoo и Google Talk.

Оптимизацията на Skype идва логично на фона на това, че комуникаторът вече е собственост на Microsoft. Редмъндската компания го купи за 8.5 милиарда долара миналата година.

Skype вече е част от продуктовата линия на Outlook.com, но ще продължи да се предлага чрез отделна инсталация по избор на потребителя, за да се избегнат евентуални оплаквания от конкуренцията, каквито наблюдаваме към браузъра Internet Explorer.

Икономията на ток ще се постига с помощта на Windows Push Notification Services, където ще се прехвърли отговорността за следене на новите събития, когато Skype е на заден план в потребителската машина.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари