С препоръки от Едуард Сноудън.

Създателите на Tails OS, защитената „жива“ Линукс дистрибуция, запазваща анонимността и комуникациите на потребителя, анонсираха следващата версия на системата.

Версия 3.9 на Tails е едно от най-големите обновления на системата досега. Ключово въведение тук е интеграцията по подразбиране с VeraCrypt. Програмата е наследник на TrueCrypt, софтуерът за създаването на скрити, криптографски защитени дялове в системата. VeraCrypt ще може да се използва направо от средата на GNOME. Такава интеграция, съобщават от Softpedia, ще получи официално GNOME 3.30 и ще може да се използва от средата на Nautilus и Disks. Очаква се тази интеграция да бъде реализирана, освен в Tails, и в Ubuntu 18.10 (Cosmic Cuttlefish) и в Debian GNU/Linux 10 „Buster“.

Сред другите важни нови характеристики тук са замяната на Liferea с Mozilla Thunderbird 60, който става RSS и Atom фийд рийдър по подразбиране. Бива въведена възможността за гъвкаво и лесно управление на софтуерните обновления, браузърът на Tor е обновен до версия 8.0, а използваната по подразбиране версия на Tor за свързване с Мрежата е 0.3.04.7 RC.

Линукс ядрото е 4.17, идващо с обновление за Foreshadow – една от последните уязвимости, засягащи Intel ядрата, наложени са последните версии на фърмуера на AMD и Intel за Spectre и Meltdown.

Пълна информация за новите въведения във версия 3.9, може да намерите тук.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари