fbpx
-1.8 C
София

Новата версия на WhatsApp ще поддържа до четири устройства

Най-четени

WhatsApp вече официално потвърди, че провежда сериозни тестове на своята функция за изпълнение на приложението на множество устройства, която позволява на потребителите да използват услугата, без телефонът им да е свързан с интернет и приложението да се изпълнява на него на фонов режим, както досега.

От години потребителите бяха длъжни да се уверят, че телефонът им е активен наблизо, за да могат да използват WhatsApp на настолно устройство или таблет. Наскоро обаче изпълнителният директор на приложението Уил Каткарт потвърди в интервю, че предстои да настъпят значителни промени в начина на работа на услугата.

Поверителността изглежда е една от основните цели за бъдещото развитие на чат приложението, което цели да гарантира на потребителите, че техните данни няма да бъдат компрометирани. Отделно, в огромно улеснение е отпадането на изискването за постоянна връзка с телефона, което улеснява изпращането на съобщения на други хора или на друго устройство.

Facebook обяви публично стартирането на бета тестовете на новата подобрена версия на WhatsApp чрез официална публикация в своя блог, като заяви, че приложенията на други устройства ще продължат да работят, дори ако телефонът е изключен – досущ като всички други популярни съвременни чат приложения и услуги. Освен това компанията казва, че за да осигури безпроблемното изживяване на потребителското устройство и за да гарантира криптирането на чатовете от край до край на всички устройства, се е наложило да преработи значително архитектурата на платформата за предаване на съобщения.

Поверителността изглежда е движещ фактор в бъдещето на услугата – само четири придружаващи устройства могат да бъдат свързани към един акаунт, но само едно от тях може да бъде смартфон. Освен това, докато WhatsApp на други платформи ще може да се използва независимо, ще трябва да свържете акаунта си с новите устройства с помощта на телефона си. И накрая, ако телефонът ви остане неактивен в продължение на повече от 14 дни, автоматично достъпът до него и на другите устройства ще бъде спрян автоматично.

Въпреки че Facebook обясни, че тества функцията с ограничен брой потребители по бета програмата, не уточни кои държави отговарят на условията за бета тест. WhatsApp изброи процеса, който трябва да се следва, за да могат потребителите да се регистрират в програмата за бета тестване, като с повече информация по темата може да се запознаете тук.

Как това ви носи полза?

В блога на компанията са разкрити и някои технически подробности за това какви са новите преимущества за потребителите, като едно от тях е статистическата информация, която включва две диаграми, които показват информация за времето на използване на приложението, и процентното съотношение на използването му на различните устройства.

 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини