Новата вътрешна търсачка на Facebook ще включва и резултати от Bing

0
14

През тази седмица най-популярната социална мрежа Facebook представи новата си услуга Graph Search. Това е вътрешна търсачка, която позволява на потребителите да боравят по-лесно с данните, които са съхранени в сайта. Facebook смята да обогати резултатите в новата търсачка с такива от останалата част на мрежата, осигурени от Bing, съобщи Neowin.

Търсачката на Microsoft ще допълва данните, които вади Graph Search с допълнителна информация по темата. Чрез Bing потребителите на социалната мрежа ще могат да се информират за неща като прогнозата за времето за географските райони, които ги интересуват. Данните ще се изобразяват във Facebook, но ще се захранват от базата с факти на Bing.

Налице е интеграция между майкрософтската търсачка и Graph Search, като по този начин потребителите винаги ще получават релевантна информация, дори когато няма резултати по зададените параметри за търсене от вътрешната система на Facebook. По подобен начин се процедира и в старата търсачка на социалната мрежа, която служи за откриване на хора, страници и групи.

От Facebook потвърдиха още, че услугата Graph Search е изградена с активната подкрепа на специалисти от редмъндския гигант Microsoft. Марк Зукърбърг е обяснил, че не е прибягнал до услугите на Google, защото политиката на търсачката във връзка със защитата на личните данни не отговаряла на стандартите, определени от Facebook.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари