Новата защита Advanced Protection на Google ограничава инсталирането на външни приложения

8
1168

Важна информация за хората, които обичат да инсталират APK файлове от най-различни интересни места, които нямат нищо общо с официалния каталог с приложения на интернет гиганта. Google реши да блокира инсталирането на тези файлове и обясни, че прави това за по-добра защита на потребителите, които не знаят какво правят.

Инсталирането на тези файлове се блокира от новата защита Advanced Protection. Целите са благородни: защита акаунтите на Google потребителите, справяне с фишинговите атаки и т.н. Всичко това потребителите едва ли са забелязвали през изминалите няколко години. Но блокирането на APK файловете, които не са изтеглени от Google Play, със сигурност ще бъде забелязано. Официалната причина за това блокиране е, че корпорацията не може да осигури необходимото ниво на защита каквото осигурява Google Play.

Редица уеб издания съобщиха, че все пак има някои начини за заобикаляне на тази защита. Така например, смартфонът може да се включи към компютъра и да се използват възможностите например на Android Debug Bridge. Освен това, Google явно няма нищо против инсталирането на приложения от други хранилища, като например тези на Samsung и Huawei. Вече инсталираните неизвестно откъде APK файлове ще продължат да работят.

Новата защита се разпространява постепенно. Тя е директно свързана с акаунта на потребителя и се прилага към всички мобилни устройства, синхронизирани с него.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Гошо
Гошо

Хомосексуалисти. Да не кажа другата дума…

Fermin
Fermin

аха ама аз като съм блокнал Гуглето във firewall-а на тела и няма как да се синхронизира с другите устройства, имат информация за моите апликаций до 2013-а година, след това нямат нищо, предполагам ако се рутне тела тази защита заминава… като цяло..

Д-р Ох Боли
Д-р Ох Боли

„Гуглето“ пък няма никаква информация за апликациите на баба ми, нула и то от век и веков! Дерзай!
А сега по темата, и те се усетиха че не мога да опазят градината от простотията на потребителите си без да вдигнат стени. Друг е въпроса щом пускат от китайските хранилища дали това ще има систематичен ефект.

Д-р Ох щи гу натъмъни
Д-р Ох щи гу натъмъни

баба ти кво общо има с всичко уе, пий си хапчетата че идвам да ти го натъмъня….оIо

Иван
Иван

Дай информация какъв файъруол ползваш?? какви настройки?? без руут става ли??

_nib_
_nib_

Чакайте бе.Първо гугълските ви услуги спирам и всички приложения са ми от външни източници.

Zoro
Zoro

Гадове!

Diogen
Diogen

Който може, пак си го може!