Новата станция Tesla Supercharger V3 зарежда 1500 електромобила на ден

0
1155

В Лас Вегас официално бе открита зарядна станция от ново поколение, оборудвана със слънчеви батерии и мощни акумулаторни батерии, с които активно се използва енергията на Слънцето.

Tesla представи първата зарядна станция Supercharger V3 от нов тип. Уеб порталът Electrek съобщи, че разположената в Лас Вегас станция получава част от своята енергия от своите слънчеви панели и я съхранява в специални акумулаторни баки. Мощността на зарядните точки в новата станция достига 250 KW.

Първите две Supercharger V3 започнаха работа преди два месеца, но те нямат възможност да използват слънчевата енергия.

Новата станция в Лас Вегас може едновременно да зарежда до 24 електромобила. За един ден в нея могат да заредят 1500 притежатели на електрическите автомобили на Tesla. За сравнение, разположените в самия град зарядни станции осигуряват едва по 6500 зареждания месечно.

Компанията Tesla още от 2016 година планираше да съвмести своите зарядни станции със слънчеви електроцентрали и системи за съхранение на електрическа енергия. Официалното откриване на зарядната станция от ново поколение Supercharger V3 се счита за изпълнение на това обещание. Разбира се, енергията от слънчевите панели е недостатъчна за ежедневното зареждане на хиляди електромобили. Но това е важна стъпка в това направление и станциите от подобен тип ще започнат да се усъвършенстват.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари