Следващата задача на превръщащия се с бързи темпове в циркаджия милиардер Илон Мъск е да пречиства вода за битови нужди. Докато се накани да прати подводница в Тайланд, операцията по спасяването на момчетата в пещерата вече премина и сега той явно се нуждае от нова занимавка, която няма нищо общо с това, с което се занимават неговите компании SpaceX и Tesla.

Преди четири години водна криза в град Флинт, щата Мичиган, започна, когато местната ВиК замени като водоизточник езерото Хурон с река Флинт. Неговата по-корозивна вода причинява опасни нива на олово в и без това старите тръби, откъдето се влива в питейната вода на града, отравяйки жителите. Сега, след като се пребориха с официални лица, само за да признаят проблема през 2015 г., много жители все още не вярват на чешмяната вода в града.

Идва ред на Илон Мъск, който не успя да пусне в експлоатация своята подводница, и веднага реагира с ново обещание в Twitter:

„Моля, помислете за това, че ще се ангажирам да финансирам оправянето на водата във всяка къща във Флинт, която има замърсяване с вода над допустимите нива. Не се шегувам“.

Независимо дали мислите, че участието му в големи събития е нещо като евтин PR или нещо друго, няма особено значение стига Флинт всъщност да получи необходимата помощ. Щатското управление на Мичиган наскоро завърши безплатна програма за доставка на бутилирана вода в града, въпреки че някои хора продължават да съобщават, че водата, която получават, е неизползваема. Мъск съобщи, че „повечето къщи във Флинт имат безопасна вода, но те са загубили вяра в резултатите от тестовете на правителството“. Той насърчи жителите да отговарят на неговия пост с резултати от тестове и даде имейл адреса на програмата.

Ще видим как всичко това ще проработи на практика, макар че програмата за подмяна на тръби във Флинт е насрочена чак за 2019 г.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
4 Отговори на коментарите
10 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
11 Автори на коментарите
@#3#£3favrСандоПенчоEfix7 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Шишо
Шишо

абе явно си е автор иво цеков щом раздава квалификации налево и десно. само да не вземе да излзе че и той журналистика да е завършил.

Аз ве аз
Аз ве аз

Блиц ли чета? Подводницата можеше да потрябва, ако времето в Тайван се беше влошило. Такива сравнения, като циркаджия са недопустими. Човекът иска да помогне по някакъв начин.

и аз съм виновен
и аз съм виновен

и да си направи добър PR ако не беше коментара му за спасилите айде ок ама след това което се изцепи…

Цеко Гея
Цеко Гея

Ивчо, много си проЗ 🙂

Много точен коментар!
Много точен коментар!

Мъск си е точно циркаджия! Глупаците му плащат едни пари, за да гледат насреща само циркови номера: – щеше уж да праща хора на Марс – а още на МКС не може да прати човек, затова американските космонавти летят като товар в руски кораби срещу съответното заплащане; – щеше да заменя бензиновите коли с електрически – половин милион балами си дадоха парите и си чакат колите вече две години; – щеше да спасява деца в Тайланд с въздухопроводи и хипер-мега-ултра мощни батерии – ама те хората сами си спасиха децата, без да чакат циркаждията; – щеше да пуска едни свръхскоростни… Виж още »

favr
favr

те тия коментари са на една сравнително малка но пък изключително креслива група хора, които се опитват да налагат мнение най-често с шумно излагане на тези, неподкрепени с нито един факт и обиди… най-обичат да обличат болните си идеи в евроатлантически одежди, пропити с аромат на фашизъм

haha
haha

А ти кой беше, че не си спомням бе Цеков? Що за квалификации от човек на който най-голямото му постижение е драскач в kaldata?!

Efix7
Efix7

Това ми прилича на директна „задявка“ с бившия гигант General Motors. Град Флинт, Мичиган имаше на времето една от най-големите фабрики на GM, която след като затвори врати, превърна града в призрак. А сега Мъск иска да им осигури вода. Символично някакси ….

Пенчо
Пенчо

Незнам кой е клоун но Елън Мъск е човека който промени двете най закостенели индустрии (като даже има хора които още не вярват че това може да стане). Премести авто индустрията към електрически коли и направи първата частна космическа компания. Сега ще стане и енергиен бос със соларната си програма просто още неуките хора не са се усетили.

Сандо
Сандо

Добре ,че ти Ганьо си се усетил

favr
favr

това с автоиндустрията е пълна глупост, едно че нищо никъде не е преместил, и другото е че електрическите коли към момента са абсолютно излишни, 80% от световната електроенергия идва от аец и тец, като съотношението е силно в полза на тец, един вид за да си заредиш екологично чистия автомобил някъде са горят въглища за да бъде произведен ток, тъй че на околната среда и е все едно дали ше си караме колите с ток, с нафта или с въглища… а пък частната му космическа компания, дето я финансират от наса, като цяло освен обещания за по-нататака и една тесла… Виж още »

@#3#£3
@#3#£3

Иво Цеков!!!! Моля те преведи съобщението от Туитър на Илон Мъск, така че да изразява реалността а не с прост Гугъл транслейт. Много от становищата ти не са верни и не се обосновават на факти, а по скоро на предположения.