Новата Opera има подобрено блокиране на трасирането ускоряващо с 20% скоростта на работа

12
1761

Компанията Opera обнови своя десктоп браузър и добави нов блокатор на трасирането, който повишава нивото на защита на потребителите и ускорява сърфирането в интернет с 20%.

Новият блокатор на трасиращи тракери в браузъра Opera може да бъде активиран при инсталирането на браузъра или да бъде включен от настройките. Когато е активен, в адресния ред се появява иконка с изображение на щит, която показва броя на блокираните трасиращи тракери.

Блокаторът на тракери използва технологията EasyPrivacy Tracking Protection List. Тя работи по същия начин като вградения блокатор на реклами в Opera. Веднага след включване блокирането на тракерите скоростта на работа в Глобалната мрежа се увеличава средно с 20%. В съчетание с вградения блокатор на реклами скоростта се увеличава до 23%. Тези функции увеличават и нивото на защита на личните данни на потребителя.

Навремето Opera бе първият браузър, предложил безплатен и неограничен в трафика VPN, който не записва дейността на потребителите. Представеният преди три години VPN както преди скрива IP адреса на потребителя и създава виртуална локация. При включването на тази функция браузърният VPN създава защитена връзка с една от многото локации в целия свят, където са разположени сървърите на Opera. Вграденият VPN дава възможност на потребителя да избере от коя точка да влиза в интернет, като по този начин се повишава информационната защита. Този VPN е много добра защита и ри работа с публичните Wi-Fi мрежи, понеже блокира възможността трети лица да виждат посещаваните сайтове.

В новата версия на Opera разработчиците са подобрили функцията за правене на скрийншоти на произволен уеб сайт, които могат да бъдат правени директно в браузъра. Иконката с изображения на фотоапарат в десния ъгъл на адресния ред дава възможност на потребителя да направи скрийншот на всеки сайт, а след това изображението да бъде редактирано, копирано и поставено, като всичко става в средата на браузъра без да се налага да се търси и използва външни приложение от персоналния компютър.

Сега тази функция има нови възможности. При кликването върху тази иконка потребителят може да избере дали да запише изображението на уеб сайта във вид на PDF файл или като файл с изображение. Освен това, може да бъде избрана област от програмния прозорец, да й се направи скрийншот, който след това да бъде редактиран. Подобрени са функциите за рисуване и размиване на изображението, а изчертаването на фигури като кръг, триъгълник или правоъгълник е станало много по-лесно. Скрийншот функцията вече дава възможност за добавянето на текст с три различни шрифта, включително и популярния последно време Impact. Възможно е добавянето на автопортрет и емоджита.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари