Microsoft пусна нова превю версия на Windows 10 от серията RS4, която представлява следващия официален ъпдейт, чийто анонс предстои скоро. Тя носи фиксове за девет бъга в операционната система и типично в стила на компанията едновременно с това разваля нещо.

Windows 10 е услуга, което означава, че тя е проектирана по много по-различен начин от своите предшественици и може да се ъпдейтва редовно не само с фиксове, но и с нови функции. До момента Microsoft е пуснала четири големи ъпдейта: November Update, Anniversary Update, Creators Update и Fall Creators Update.

Най-голямата промяна този път е, че Windows Mixed Reality е напълно разбита като функция. Тя върви с адски нисък брой кадри в секунда (8-10 fps), което може да доведе до физически дискомфорт, ако изобщо може да я пуснете, тъй като Microsoft споменава за много крашвания при стартиране.

Ако разчитате на Windows Mixed Reality, най-добре ще е да спрете за малко с Insider ъпдейтите (Settings => Update & Security => Windows Insider Program => Stop Insider Preview builds => Pause).

Microsoft Store също може да бъде напълно счупен или изобщо да изчезне след ъпдейта.

Превю версията иначе оправя някои проблеми с дефрагментацията и оптимизацията на твърдия диск, блокирането на някои приложения, които не са от Microsoft Store, периодичното „събуждане“ на устройството от сън от ShellExperienceHost и др.

Както винаги, не инсталирайте тази версия на машината, с която работите ежедневно.

16
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
10 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

Прав е авторът, разбира се, ама препоръката би трябвало да се поразшири мъничко – не инсталирайте Windows на машината, с която работите ежедневно.

малка корекция
малка корекция

Навярно имаш предвид „Windows 10“, а не „Windows“? Защото най-стабилната и надеждна версия – Windows 7 със забранени ъпдейти – си работи чудесно както на по-стари машини, така и на последните модели с Kaby Lake и с RyZen.

W10
W10

Windows 7, беше едно време (2009-2012)! Най-стабилната и най-надеждната версия в момента е Windows 10 (Fall Creators Update 1709)! Тъпи ли сте или се правите на такива, не мога да разбера? Кого лъжите? Излагате се! @малка корекция: Не е препоръчително да се забраняват ъпдейтите! Компютъра, става уязвим по този начин!

mitkom1
mitkom1

Кой пък му трябва тая простотия Mixed Reality .То за тая работа си има STEAM VR

АхОх
АхОх

До mitkom1
-Всъщност това е технология много по-добра от виртуалната реалност, защото не те откъсва от нормалния свят- аз с нетърпение чакам да се развие и да мога да я ползвам.
Тази статия също е за тестваща версия което не е официална и е нормално да има проблеми (не че няма да има в изобилие в крайната версия).
Също така не може да изключиш обновяванията, па вече махнаха избор доли и в професионалната верия (там може само да ги забавиш), защото Майкрософт убиха изцяло свободата на потребителя и сега нямаш избор.

bluewater
bluewater

Честита нова занимавка бетатестъри и успех с обратно платената тест услуга. Нека всички помогнем с време и пари за един по-добър windows … някога … евентуално.

totalenrazpashoi
totalenrazpashoi

Къде е онзи глупак който преди 4 месеца питаше кое му е бъгавото на Spyware 10 . На ти сега много хубавия курник , 😀

W10
W10

Леле, каква простотия има в хората! Ало, правиш ли изобщо някаква разлика м/у „Latest release“ и „Latest preview“? Това в случая е „Latest preview“! Което означава, че тук са напълно възможни бъговете понеже е ТЕСТОВА ВЕРСИЯ! RS4, като излезе официално, бъговете вече няма да ги има! Ние, сега в момента караме все още с RS3 от 17.10.2017г. която е „Latest release“! За следващият път се подготви, преди да се изказваш!

Пенчо
Пенчо

@W10 абе ти май сериозно като ги пишеш тия неща си вярваш ние си мислехме че си саркастичен трол ама май не си?!?

dev
dev

W10 е изкуствен интелект, не му обръщайте внимание, още е недоразвит.

totalenrazpashoi
totalenrazpashoi

Направо го разби 😀 . Между другото W10 е толкова некомпетентен , че направо се чудя дали в момента ни пише от клона на някое бананово дърво . За да те информирам и просветля ще ти кажа че най стабилната версия на Kompot 10 е (Windows 10 Enterprise LTSB edition) . Enterprise LTSB получава САМО ъпдейти за сигурноста , няма ъпдейти за кортана , няма приложенията като в нормалния Win 10 , няма никакви App и боклуци . Чист Win 10 . Инсталирай си го имаш 90 дни безплатен пробен период . Enterprise LTSB се използва в критични инфраструктури като… Виж още »

Иво
Иво

Винаги съм се чудил на хората които не харесват Windows и не го ползват, защо четат тези статии и плюят ли плюят???
Ползвайте си различните дистрибуции и си живейте живота. От къде идва цялата тази злоба към водещата в световен мащаб ОС?

bluewater
bluewater

Обикновенно злобата е породена от безсилие. Трудно е да реагираш адекватно когато си принуден по един или друг начин да се съобразяваш с нещо. Още повече когато това нещо има свойството да те издънва в изключително неподходящи моменти. Някой предпочитат да залагат на сигурно и искат да имат пълен контрол над системата която управляват. Да имат възможността редовно да прилагат обновления, но тествани. Да откажат дадено обновление ако то създава проблем при тяхната система. Да инсталират обновление за сигурност но да откажат нова функционалност която не е необходима. В крайна сметка когато си работил с непопулярен продукт но той е… Виж още »

Иво
Иво

Първо да благодаря за първия смислен и аргументиран отговор. Все пак искам да отбележа че никой не кара никого насила да използва даден продукт. Затова забележката ми беше че не виждам смисъл да критикуваш нещо което не харесваш и не ползваш. По същия начин аз мога да каже че Ферари е боклук, за нищо не става, гори много, скъпи части. Не оплювам Ферари, не оплювам и Линукс. Просто не ползвам и двете.

Мартин
Мартин

WINDOWS – тема след тема на един и същ скапан боклук. Три сериозни факта, които винаги са едни и същи: уиндос се инсталира само от цд или флашка, кога ще се сложи край на това?,в уиндос всичко се доинсталира при това ръчно програма след програма, а процеса на инсталиране винаги е свързан с много на брой NEXT и бога ми накрая винаги има едно FINISH. В уиндоус ако нещо не се получава или не тръгва, то след рестарт винаги работи.

TNT
TNT

а ти какво предлагаш?
инсталацията да започва с FINISH и след това да има много на брой NEXT?