Испанският стартъп Earthdas заяви, че е разработил нов тип акумулаторни батерии, които се зареждат 12 пъти по-бързо от сега съществуващите литиевойонни. Вече се подготвя първата партида.

Основателят на компанията Earthdas е започнал всичко с идеята да създаде много добри електрически велосипеди. Рафа Терадас е искал да произвежда и продава електрически велосипеди, но се сблъскал с неефективността на на сегашните баттерии. Търсенето на решение на този проблем го довело в местния институт за изследване в областта на съхранение на енергията.

Терадас се присъединил към проекта за използването на графен в акумулаторните батерии. Заедно те постигнали сериозен успех и той вече ги продава чрез своята компания Earthdas.

Увеличаването скоростта на зареждане е постигнато чрез използването на пластичен електролит, базиран на графен. Тестовете показват, че новите батерии се зареждат 12 пъти по-бързо от стандартните литиевойонни акумулаторни батерии.

За разлика от многобройните лабораторни експерименти, Earthdas предлага на всички за тестове и измерване на прототипа на новата батерия. В момента се подготвя първата партида от 3000 батерии. Те ще бъдат изпратени директно на различните производители на електрически велосипеди и електромобили.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

8 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари