Нова Зеландия създава най-злобния изкуствен интелект в света

0
375

Специалисти от Нова Зеландия започнаха работа по създаването на „най-злобната в света“ компютърна система с име Radiant, предназначена за взаимодействие с разярени клиенти на банки, телекомуникационни и застрахователни компании. В този интересен проект са инвестирани половин милиона американски долара. Базата данни и компютърните алгоритми ще бъдат създадени през следващите шест месеца.

Новият изкуствен интелект ще може да имитира поведението на разярени клиенти, които са недоволни от обслужването, за да може в реално време да предлага различни начини за общуване с тях за избягване на конфликти. Компютърните алгоритми ще определят, кои точно фактори и по какъв начин влияят при възникване на неразбирателство между потребителите и служителите на съответната компания.

Създателите на Radiant са сигурни, че предложените от компютърната система сценарии, в крайна сметка ще подобрят качеството на обслужването.

Мненията за този необичаен изкуствен интелект са нееднозначни. Много хора считат, че този експеримент ще се окаже неудачен, понеже злото създава зло, а агресията – агресия и е по-добре системата да бъде настроена само за избягване на конфликти.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари