Днес Microsoft добави своя нов „революционен“ интерфейс Sets в ОС Windows 10. Ако досега за работа с няколко файла или документи се налагаше отварянето на множество програмни прозорци, то сега вече в рамките на един прозорец могат да бъдат отваряни нови раздели.

Интерфейсът Sets се появи в последната бета версия на Windows 10, която може да бъде изтеглена и инсталирана в рамките на програмата Windows Insider. Потребителите във всички форуми пишат положителни отзиви за новата функционалност, понеже тя значително опростява и улеснява използването на компютъра. Очаква се новият интерфейс да стане достъпен за всички след големия пролетен ъпдейт.

Струва си да отбележим, че ако на някой новият интерфейс не се хареса, той няма как да бъде изключен. Освен това, ако в което и да е приложение бъде отворен документ, в горната дясна страна на прозореца ще се показва иконката „+“, с която се създава нов документ, файл или раздел. Това е наистина удобно и по този начин се икономисва пространство, което е важно за лаптопите с неголям размер на екрана.

Предвижда се интерфейсът Sets постепенно да бъде развит и да се появи възможност за групиране на разделите в рамките на различните проекти. Това ще повиши скоростта и удобството на работа, понеже данните няма да са разхвърляни по десктопа, а ще бъдат удобно групирани.

Microsoft може и да счита този интерфейс за нещо ново, но той отдавна е познат на потребителите с ОС macOS (OS X) и Linux. Засега Sets работи само с универсалните приложения (UWP), но в бъдеще ще е съвместим и с по-стария софтуер.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
16 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари