Преди няколко дни съобщихме за нов инцидент с електромобила Tesla Model S, блъснал се в спрял на червено пожарникарски камион.

При този инцидент електромобилът се вряза в пожарния автомобил със скорост 95 километра в час. Събитието предизвика бурни коментари, а днес уеб порталът USA TODAY публикува нова информация за катастрофата.

Главният въпрос, от които всички се интересуват, е дали по време на инцидента е работел автопилотът ма компанията Tesla. Този случай привлече вниманието на Американската агенция за пътна безопасност (National Highway Traffic Safety Administration – NHTSA). Федералната агенция изпрати специален екип за да разследва случая. Записът от камерите и бордовия компютър на електромобила показват, че водачът на Tesla Model S не е управлявал електрическия автомобил самостоятелно. Автопилотът е работел, а 28-годишната жена е гледала екрана на своя смартфон.

NHTSA за пореден път напомни, че автопилотът е предназначен само да помага по време на шофиране и не може дълго време да управлява колата самостоятелно. Качеството на неговата работа зависи от климатичните условия и от състоянието на пътя. Шофирането безспорно става по-лесно и много по-приятно, но както с всичко по време на път, трябва да се внимава при използването на тази функционалност.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
NegramotiniicСпасете децата от руските лапизмейБахти Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бахти
Бахти

Да се самоцитирам от първата новина по този случай:

„малоумния шОфер къде си е държал ръцете, в скъсаните джобове да търси семки ли? Да не питам къде са му били краката, че ще стане много нецензорно, за акъла е ясно, че му е липсвал!“

уФсъта си е уФсъ, това е.

змей
змей

мисля, че проблемите им идват от маркетинга. „автопилот“ – очакванията на потребителите са за автономен пилот, който самостоятелно управлява колата … ако бяха маркетирали, съответно рекламирали, функционалността като асистент за движение на дълъг път, може би нямаше да имат такива проблеми. очакванията на клиентите , съответно и отношението им към тази функционалност, щяха да са по-консервативни и отговорни. сега си берат плодове на неуместния маркетинг и реклама, за съжаление с човешки животи и трагедии. не инженерите са виновни и програмистите, а рекламния и маркетингов отдел + счетоводния дето планира приходите …

Negramotiniic
Negramotiniic

Няма как да реагираш в ситуация, в която по подразбиране автопилотът е трябвало да се справи и не те предупреждава да се включиш в управлението. Прочети повече, преди да пишеш такива глупости. Явно не знаеш как работи този автопилот! НЯМА как да отреагираш в ситуация, в която не те кара да се включиш, просто НЯМА как да го направиш. Защо никой не разбира как работи този автопилот преди да си пише глуопстите!!!

Спасете децата от руските лапи
Спасете децата от руските лапи

Едно не разбирам, какво като си е гледал телефона, автопилотът предупредил ли го е да се включи в ръчен контрол или не? Това е въпросът! И ако не разбирате как работи автопилота, вижте в ЮТюб и явно тогава ще схванете за какво говоря.