fbpx
12.8 C
София

Нова концептуална система за контрол на дронове чрез движения на ръцете

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Дистанционните устройства са удобни за контролиране на машини от разстояние, но екип учени разработи по-различен и изключително иновативен метод. За управляване на дронове, екипът от Технологичния институт в Масачузетс (MIT CSAIL) научиха устройството да разпознава движението на ръцете. По този начин можете да направлявате своята летяща камера така, както Джедаите използват Силата.

Методът Conduct-A-Bot не използва GPS навигация, следене на околната среда или офлайн калибрация. Свързвате няколко сензора към вашите бицепс, трицепс и предмишница, и можете да задвижвате дрона. Чрез помахване с ръка, свиване на юмрук и дори съвсем леки напрежения в мускулите дронът се върти и регулира височината си. Все още технологията е в етап на ранно тестване и ще остане още дълго време в лабораторията. Според първите проучвания засега дронът разпознава около 82 процента от направените 1500 жеста. Този резултат не е достатъчен за надеждното използване на устройството в реална среда. Освен това времето за реакция е дълго – дронът реагира секунди след извършване на мускулен флекс, така че чакането трябва да се елиминира, за да бъде управлението надеждно.

Технологията е обещаваща за изследователите и хора с моторни увреждания. Начинът на естествено движение е лесен за възприемане от хората и би спомогнал за интуитивен контрол на която и да е машина. Кога точно тази технология ще се появи на пазара засега е неизвестно.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини