fbpx
8.6 C
София

Нова платформа за онлайн магазини предлага ERP и фулфилмънт решения

NEXT BASKET съчетава функциите на SaaS платформа, пълно складово обслужване и модерен софтуер за управление на бизнес ресурси.

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Да правим обобщения за “онлайн бизнеса” като цяло е твърде лесно и твърде неправилно. Причината е, че в групата на този “онлайн бизнес” рамо до рамо влизат семейни и микро компании, едри предприемачи, търговци, производители… И всички останали.

Те се разминават драматично както по размер и амбиция, така и по нужди, възможности и приоритети. Ето защо, развитието на електронната търговия никога не е могло да разчита на един инструмент или дори на една обща екосистема. Поне не и до момента.

Възможно ли е една платформа да обхване нуждите на малките предприемачи, големите търговци и производителите? Изглежда, че на хоризонта има желаещи да опитат.

Запознаваме ви с концепцията на NEXT BASKET – нидерландски стартъп, чието име вероятно ще чуваме често през следващите години.

Модерно SaaS решение за малкия бизнес

Когато градите онлайн присъствие от нулата, имате нужда само от едно нещо – лесен за поддръжка и модерен онлайн магазин, който да започне да генерира продажби. Пазарът в тази ниша вече е богат на добри и не толкова добри алтернативи, които балансират между цена и качество според собствената си визия.

NEXT BASKET взима добрите примери и ги допълва с голям списък от интеграции, функционалности и допълнителни услуги. Така микро и малките бизнеси получават своето решение за бърз и бюджетен старт онлайн, който може да се надгражда гъвкаво с течение на времето.

Складови услуги и фулфилмънт за средни предприятия

Малкият бизнес не е малък завинаги. При правилно изпълнен бизнес план, генерираните поръчки от електронния магазин започват да надскачат физическите възможности както за складиране, така и за обработка на пратките без специализирани решения.

На този етап, партньорите на NEXT BASKET могат да се възползват от няколко изключително полезни решения, а именно:

 • Използване на складово пространство, изцяло съобразено с вида, количеството и изискванията за съхранение на предлаганите продукти;

 • Интеграция на готов складов фулфилмънт софтуер за интелигентна подредба на склада и бърза обработка на пратките;

 • Пълно фулфилмънт обслужване с кол център на различни езици, предаване на куриер за 28 държави и управление на върнати и невзети пратки.

Една от уникалните възможности на NEXT BASKET е адаптирането на физически магазин като склад за издаване на пратки. Така собствениците на физически търговски обекти могат да започнат да продават онлайн без допълнителен разход за склад и фулфилмънт, като следят резултатите си в едно общо табло за омниканална търговия.

Готова ERP система и 360-градусово обслужване за производители и едри търговци

Скорошни проучвания сочат, че около 60% от производителите в Европа нямат онлайн магазин и не продават директно на крайни клиенти. Основните причини за това са две – сложната проследимост на стоки и ресурси и въздържането от несвойствени дейности.

NEXT BASKET има амбицията да предложи работещо решение за всяко едно от двете направления.

Преди всичко, партньорите на платформата могат да използват готова ERP система за планиране и управление на ресурси. Тази система има капацитета да обхване множество складове, производствени бази, физически и онлайн обекти, като систематизира данните в едно общо табло. Така партньорът следи за наличности, движения, приходи и счетоводни детайли в цялото предприятие, независимо от броя и локацията на продуктите.

Тук е момента да споменем и за всъщност най-сериозната иновация, навлизаща на пазара с NEXT BASKET. Това е услугата за 360-градусово бизнес обслужване, в което партньорът има едно единствено задължение – да осигурява наличност на продукти за продажба. Това решение е насочено най-вече към производителите без опит, време и желание да се ангажират с продажби онлайн.

В този вариант на сътрудничество, екипът NEXT BASKET поема цялото “обгрижване” на бизнеса, включително:

 • Изработка на модерен онлайн магазин;
 • Фотозаснемане и описание на продукти;
 • Стратегия и изпълнение на дигитален маркетинг;
 • Генериране на продажби чрез различни канали;
 • Обработка и управление на практи;
 • Обслужване на клиенти;
 • Пълно счетоводно обслужване;
 • Изготвяне на анализи, отчети и др.

Този модел предлага изцяло нов начин за разширяване на аудиториите и повишаване на бизнес резултатите. А именно – с професионално изпълнение и нулева инвестиция. NEXT BASKET взима единствено фиксиран процент от печалбата, а партньорът получава многократно увеличение в реализациите без да губи време, усилия и пари. Първите онлайн магазини на новата платформа очакваме през 2023 година, а дотогава формата за запитване в сайта на NEXT BASKET остава отворена.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Нови ревюта

Ревю на новата Need for Speed: Unbound: спираща дъха надпревара в отворен свят

Великанът на състезателните игри се завръща с поредното си превъплъщение. Обещавайки напълно преработен модел на управление и с разработчика на Burnout Criterion зад волана,...

Подобни новини