Нова статистика за най-добрите антивирусни програми за Windows 7

0
241

Microsoft непрекъснато подобрява безопасността на операционната система Windows и усъвършенства вградения Windows Defender, който вече предлага надеждна антивирусна защита. Но въпреки това, много потребители продължават да използват външни антивирусни решения.

Към днешен ден лидер на пазара е операционната система Windows 7 и аналитиците от AV-TEST проведоха поредната серия тестове за компютърна безопасност към края на месец август. На върха са отдавна познатите имена Bitdefender Internet Security, Kaspersky Internet Security и Trend Micro Internet Security, които получиха максималния бал от 6 точки за защита, скорост и удобство на работа. Avira, AVG и Avast също са се представили добре. Avast има оценка 5,5 за защита, 4 за скорост и 5,5 за удобство. AVG има 5,5 за защита, 4 за скорост и 5,5 за удобство при използване, а AVG има 5,5 и в трите категории.

 

Забелязва се значително подобрение в работата на Microsoft Security Essentials, на който AV-TEST даде оценки 3,5, 5 и 5,5 – или общо 14 от 18 възможни, което съвсем не е зле за безплатна антивирусна програма, вградена в операционната система.

Тествани са и антивирусите за Windows 7 за корпоративни клиенти. И тук максимални оценки имат Bitdefender и Kaspersky. Trend Micro получи 5,5 за скорост на работа, Symantec – 5 за скорост, а AVG – 5,5 във всеки тест.

 

Резултатите на Microsoft са подобни на потребителските – 3,5 за защита, 5 за скорост и 5,5 за удобство и с тези резултати се намира в златната среда на тестваните продукти.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари