Нова технология позволява четене на тъмно с E Ink електронни четци

1
150

До този момент, електронните четци се разделяха под две основни категории- такива с дисплеи тип E Ink като Amazon Kindle и такива, които разполагат с LCD дисплеи като iPad. E Ink технологията щати живота на батерията и осигурява възможност за четене дори и при пряка слънчева светлина. От своя страна LCD панелите осигуряват достатъчно яркост и за четене при липса на каквато и да е светлина, но пък изразходват много енергия.

Чикагската компания Flex Lightning изглежда има решение на проблема с яркостта и краткия живот на батерията. Инженерите са разработили специален филм, който се поставя върху дисплеи тип E Ink. Поставянето се извършва на принципа на ламинирането, като филмът представлява най-външния слой на дисплея. Той разполага с два светодиода, чиято светлина се разпростира равномерно върху повърхността и осветява целия дисплей по лек, неизморяващ очите начин.

Когато този слой се изключи, той става напълно невидим. Филмът е дебел само 50 микрона и изразходва изключително малко енергия, поради малкия брой LED диоди. Вероятно тази технология ще бъде приложена в бъдещия Kindle, който ще използва същия дисплей, но с допълнително покритие, което ще позволява четене и на тъмно.

Според Flex Lightning допълнителният слой прави дисплеите не само по-светли, но и цветовете, които използват по-ярки. Това би имало огромно значение за тези от вас, които предпочитат да разглеждат електронни списания, вместо да четат само книги. Интересното е, че компанията разполага с няколко прототипа на технологията, но желае да показва нито един от тях. Това вероятно означава, че скоро ще видим тънкия филм в някой от новите електронни четци.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари