Специалистите на Microsoft и Google откриха в централните процесори на Intel нова уязвимост, подобна на Spectre и Meltdown.

Уязвимостта получи името Speculative Store Bypass (variant 4), подобна е на Spectre и е свързана със спекулативното изпълнение на процесорни команди.

Intel заяви, че браузърите Safari, Edge и Chrome, получили пачовете срещу Meltdown в началото на годината, са защитени от тази хардуерна уязвимост. Но за нейното пълно отстраняване е необходимо обновяване микрокода на чиповете. А това може да забави компютърните системи. Intel вече е предоставил бета версията на пача на OEM производителите, включваща и защитата срещу Speculative Store Bypass. От другата седмица започва глобалното разпространение на софтуерната кръпка.

Представителят на Intel Лесли Калберсън заяви, че спадът в производителността ще бъде незначителен и повечето потребители няма да го усетят.

При тестовете на потребителски и сървърни компютърни системи понижението на производителността е от 2 до 8% в бенчмарковете SYSmark 2014 SE и SPEC“ – каза специалистът.

По този начин потребителите и системните администратори отново ще трябва да направят избор между безопасността и оптималната производителност.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Debilianlll Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
lll
lll

Стига се насирали бе минтел…

Debilian
Debilian

Следващия комп ще е райзенче .За чий да давам пари за по скъп процесор ,на който ще му свалят и произовдителността. Пък новите АМД не са старите печки – котлони.