Новите версии на Ubuntu ще излизат по-рядко

3
37

От началото на деветгодишната си история до ден днешен новите версии на операционната система Ubuntu Linux излизат на всеки шест месеца. Canonical обаче са решили да сложат край на традицията. Скоро компанията ще възприеме нов модел, в рамките на който нова версия на платформата ще се появява не два пъти годишно, а веднъж на две години.

Последната версия на Ubuntu – Ubuntu 12.10 – беше пусната през октомври 2012 година. Версии 13.04 и 13.10 ще бъдат пуснати, съответно, през април и октомври. Самите имена на версиите отразяват първо годината, а после и месеца си на пускане. Версия 14.04 обаче може да е последната от този тип. Тоест, след нея е доста вероятно да очакваме версия 16.04 – тоест такава, която ще излезе през април 2016 година.

Все пак, в двугодишния промеждутък между двете нови версии Canonical периодично ще пускат обновления на софтуера.

Според анализаторите, от тук нататък Canonical ще трябва да се справят с два проблема. Първият касае отношението на потребителите към този нов цикъл на представяне на новите версии на Ubuntu. Вторият, пък, е свързан с факта, че традиционно моделът, който разчита на дълъг период между основните версии запълнен с малки обновления, води до по-нестабилно състояние на операционната система отколкото метода с по-често пускане на нови версии.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари