Новите дейта центрове на Google вече са онлайн

0
27

Google обявиха, че новите два информационни центъра в Азия вече са онлайн. Те са базирани в Тайван и Сингапур.След вчерашната новина, че Google се отказват от дейта център в Хонг Конг, от компанията обявиха, че увеличават бюджета на този в Тайван, като той ще достигне обща инвестиция от 600 милиона долара.

Информационните центрове са създадени поради “ръста на Интернет потребителите в Азия”. Google обясниха, че броят на интернет потребителите в Индия се е увеличил от 100 на 200 милиона броя за двете години, които са били нужни за създаването на информационните центрове.

„Между юли и септември, повече от 60 милиона души в Азия са имали мобилен интернет за първи път. Това е два пъти повече от Канада и три пъти повече Австралия. И този ръст едва ли ще намалее в близкото бъдеще”, споделиха от Google.

Първият дейта център е базиран в Тайван, близко до брега и е на три часа от Тайпей. Площта му е 150 000 квадрани метра. Според Google това е един от най-ефективния и щадящ околната среда дейта център в Азия. Интересен факт е, че Google използват ниските температури на нощта за да охлаждат вода в големи резервоари, а през деня тази вода бива изпомпена и използвана за охлаждане.

Дейта центъра в Сингапур е по-малък по площ. Разликата е, че той е строен нагоре, което го прави първия многоетажен дейта център на Google.

 

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за