Новите устройства с iOS ще използват Bluetooth 4.0

0
22

От Apple съобщиха, че новите устройства с iOS ще поддържат стандарта Bluetooth 4.0. Технологията ще бъде използвана главно от разработчиците на аксесоари за iPhone, iPad и iPod за по-бързо и по-лесно прехвърляне на данни между отделните устройства. Bluetooth 4.0 e с ниска латентност и се нуждае от малко количество енергия за да прехвърляне на информация.

Технологията може да бъде използване за стрийминг на аудио съдържание в мобилни високоговорители с AirPlay без нуждата от безжична връзка Wi-Fi. Това приложение е изключително полезно, тъй като макар и Apple да имат няколко устройства с iOS, много малко от тях поддържат AirPlay. Последното поколение на Bluetooth предлага по-лесен начин за свързване на устройствата към портативните високоговорители с батерии и щади живота им.

Американската компания в момента разработва подобрена версия на чипа, която да бъде интегрирана в продуктите с мобилната операционна система. Това ще позволи и връзката с различните аксесоари с Bluetooth 4.0. По време на своята конференция в Китай, Apple споменаха за съществуването на нова програма MFi (Made for iPhone, iPad или iPоd), с която те ще отбелязват аксесоарите на различните оторизирани производители, създадени специално за устройствата с iOS.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари