fbpx
19.6 C
София

Новите функции с ИИ в Zoom ще ви помагат да наваксате със срещите, на които сте закъснели и още

Приложението за видеоконференции добавя няколко нови функции с изкуствен интелект, както и нови интеграции с пощата и календара, за да се конкурира с Microsoft Teams, Google Workspace и Slack на Salesforce

Най-четени

Zoom стана най-новото приложение за продуктивност, което приветства използването на изкуствен интелект. В публикация в блога си, публикувана в понеделник, компанията обяви партньорство с OpenAI, което внася в приложението за видеоконференции резюмета, чернови на съобщения и др., генерирани от изкуствен интелект, чрез своя асистент Zoom IQ AI-powered.

Докато Zoom IQ вече може да прави неща като създаване на глави и акценти за записани срещи, Zoom предоставя на асистента още повече функции, включително начин да наваксвате със срещи, на които може да сте закъснели. Това означава, че ще можете да поискате от инструмента да обобщи това, което сте пропуснали, както и да „зададе допълнителни въпроси“.

Освен това Zoom IQ ще може да прави няколко други неща, като например да генерира бели дъски въз основа на текстови подсказки, да предоставя резюмета на срещи, както и да обобщава теми в Zoom Team Chat. Подобно на ChatGPT, който идва в Slack, Zoom IQ също ви позволява да генерирате отговори на колегите си с помощта на изкуствен интелект. Компанията твърди, че планира да пусне в действие задвижвани от ИИ чернови на съобщения и имейли само с покани през април, но ще въведе „избрани“ функции за обобщаване на срещи в Zoom IQ „в по-широк мащаб“.

Плановете на Zoom за изграждане на собствени възможности за изкуствен интелект вероятно идват в отговор на новите функции, които основните ѝ конкуренти – Google и Microsoft добавят към своите приложения за продуктивност. Докато Google въвежда възможността за генериране на текст, изображения и резюмета в Docs, Gmail, Sheets и Slides, Microsoft 365 започна да тества ИИ асистент, наречен Copilot, за Office документи, който използва съществуващите данни на бизнеса или организацията, за да се обучи и да разбере какво е важно за дейността му.

Освен че ще се конкурира с Google и Microsoft в областта на изкуствения интелект, компанията е добавила и редица други възможности, които превръщат услугата в универсално приложение за продуктивност. Новите приложения Календар и Поща в Zoom например ви позволяват да получите достъп до графика и имейлите си направо от Zoom.

Според Zoom с новото приложение Поща можете да свържете адреса си в Gmail или Microsoft 365, а новата интеграция с Календар ви позволява да преглеждате календари на трети страни директно чрез приложението. Компанията казва, че можете да получите достъп до двете функции чрез страничната лента, където можете да правите неща като изпращане на имейл до домакина на срещата, за да му кажете, че закъснявате, или да видите важни подробности за предстоящите ви срещи.

И накрая, в Zoom ще бъде добавена още една нова функция, наречена Huddles, която компанията описва като „виртуално пространство за съвместна работа с видео“. Подобно на Huddles в Slack, версията на функцията в Zoom ще ви позволява да провеждате бързи видеоразговори, за да задавате въпроси или да разговаряте с колега. Компанията твърди, че тази функция е налична в световен мащаб и потребителите могат да заявят ранен достъп до нея.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини