Новите iPad Pro 2020 са само с 1% по-бързи от iPad 2018

2
611

iPad Pro 2020 може да се похвали с обновения чипсет A12Z Bionic, но изглежда се оказва, че той не е много по-бърз от чипа A12X Bionic, с който се захранват таблетите iPad Pro 11 (2018) и iPad Pro 12.9 (2018) според предварителната информация.

По-конкретно, новият iPad Pro е само с 1% по-бърз от моделите от 2018 г., като информацията идва от изтекъл Antutu Benchmark тест, забелязан за първи път от популярния технологичен портал MySmartPrice.

Има обаче някои добри новини, ако се потопите по-надълбоко в показателите от теста. Изглежда, че базовият iPad Pro 2020 ще бъде с 512GB вградено пространство за съхранение с цели 6GB RAM памет, докато в моделите от 2018 оперативната памет е само 4GB, с изключение на първокласната 1TB версия на 2018 iPad Pro 12.9, която работи с 6GB оперативна памет.

Също така виждаме, че скоростта на графичния процесор на новия iPad Pro е другото му силно място. Според предварителната информация, неговата производителност ще наподобява тази, която днес се среща в някои геймърски модели лаптопи, което никак не е за подценяване. Ако това се окаже вярно, би било доста добре за приложенията и 3D игрите и AR поддръжката след известно време.

Apple рекламират новите си таблети като „най-мощните iPad представяни някога“, но изглежда това е по-скоро благодарение на осем ядрения графичен процесор, подобрената термична архитектура и по-доброто управление от софтуера, с цел извличане на максималното от хардуера.

При всички положения, чипсетът A12Z на Apple се справя впечатляващо при тестовете на графичния процесор и показва скок в производителността с около 10% в сравнение със 7-ядрения графичен процесор A12X.

Това надграждане на графиката все пак се отразява на общата производителност на iPad Pro 2020 спрямо предишните модели, макар и не особено значително. Моделът 2020 отбеляза 7, 12,218 точки в синтетичния тест, докато последното поколение достига 7,05,585 точки.

Но когато става дума за тестовете на бързите изчисления, UX и паметта, новият чип на Apple се нарежда дори по-назад спрямо A12 Bionic, отстъпвайки на чипсета от 2018 г. с почти цели 20%. В последният резултат A12Z успя да достигне 74 998 точки в сравнение с резултата от 95 118 точки, постигнат от iPad Pro 2018.

Какво означава това за вас?

Въпреки че достоверността на тези резултати все още не е потвърдена, те предполагат, че iPad Pro 2020 е по-бърз от модела от 2018 г. по отношение на производителността на графичния процесор. Но производителността на процесора и оперативната памет остава почти непроменена. Разбира се, за крайните потребители няма да има особено осезаема разлика, тъй като линията iPad Pro винаги е била доста бърза, но определено си струва да се замислите дали си заслужава закупуването на най-новия iPad Pro, ако имате модела от 2018 г. и дори някой от по-старите модели.

 

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Гнуцорел
Гнуцорел

1%, за Ейпъл това е ЧУДО!
АЛЕЛУЯ, АЛЕЛУЯ, АЛЕЛУЯ!!!
През очите на феновете им този 1%, ще се превъплъти в 1000%, а и като се добави и маркетинговата стратегия…..

Мустанг
Мустанг

1% не е много, но това не означава, че таблета не е по-бърз от твоя смотан андроид таблет, който забива както си иска и когато си иска. 😉