Новият акумулаторен завод на Tesla в Европа ще произвежда батерии, колкото сега се произвеждат в целия свят

9
1889

Генералният директор на Tesla съобщи нови подробности за бъдещия завод за производство на акумулаторни батерии, който се строи близо до Берлин, Германия, едновременно с гигафабриката Tesla Gigafactory Berlin. Според тази информация, след време заводът годишно ще произвежда батерии със сумарен капацитет до 250 GWh – тоест, почти толкова, колкото се произвежда днес в целия свят.

„Мисля че това ще бъде най-големият в света завод за производство на акумулаторни батерии. Той ще може да произвежда батерии с капацитет над 100 GWh годишно, като с течение на времето общият капацитет на производството ще нарасне до 200-250 GWh. Сигурен съм че към този момент това ще бъде най-големият в света завод по производство на акумулаторни батерии“.

Да си припомним че през месец септември тази година по време на събитието Tesla Battery Day автомобилната компания на Илън Мъск представи собствената акумулаторна батерия Tesla 4680 и обяви плановете си за производството на свои собствени акумулаторни батерии и блокове за електромобилите. Днес Tesla увеличава производството на батерии и своята пилотна поточна линия във Фримонт с използването на собствената фирмена технология Roadrunner, с която ще бъдат създадени акумулаторни блокове, с които един електромобил може да измине един милион мили.

Tesla възнамерява да започне масовото производство на акумулаторни батерии в своите Gigafactory в Берлин, Тексас и Китай, като първият специализиран завод от този тип ще бъде германският.

5 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари