Новият председател на Народната банка на Китай направи удивително заявление.

И Ган нарече биткойна валута, която дава свобода на всеки човек, който я използва. Информацията е на TokenPost.

Биткойнът дава свобода и възможност на всеки човек да излезе на финансовия пазар“ – цитира изданието думите на И Ган.

Новият гуверньор на централната банка на Китай сравни биткойна с адреналин, който отдавна пришпорва интереса на местните инвеститори.

Думите на новия гуверньор на централната банка на Китай бяха произнесени след смяната на председателя на банката тази седмица.

Новият гуверньор на НБК е роден през 1958 година и е доктор на икономическите науки. От 1997 година той заемаше различни длъжности в структурите на китайската Централна банка, включително началник на отдел „Парична политика“, а след това и заместник председател на НБК.

В началото на седмицата, на 19 март, след рекордни 15 години на пост гуверньор на Централната банка, напусна Чжоу Сяочуан, считан за една от най-влиятелните фигури в света на финансите.

Едно от последните изявления на бившия гуверньор бе отказът да признае биткойна и другите криптовалути за законно платежно средство. Сяочуан твърдеше, че прекалено бързото разпространение на подобни „ненадеждни“ финансови продукти може да доведе до непредсказуеми негативни последствия за финансовия пазар.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
Баба виAxOxroot Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
root
root

е вече не е новия гуверньор.. има и по нов 🙂

AxOx
AxOx

Странно как всеки говори за биткойн, а има предвид криптовалута.
Навремето Xerox (Ксерокс) наричахме всяка копирна машина докато се разбра, че копирните машини се правят и от други фирми …та тук гледам същото залитане.

Баба ви
Баба ви

Странното е как давате мнения, без да знаете за какво говорите. Има само един децентрализиран блокчейн подсигурен от най-мощният супер компютър за кодиране и тове е Биткойн. Останалото са стартъпи, продаващи безполезните си акции на глупаци.