Новият дизайн на Facebook вече е достъпен за всички

12
1238

Новият преработен дизайн на настолната уеб версия на Facebook вече е достъпна за всички, носейки на потребителите по-семпъл и опростен дизайн, по-ярки икони и тъмен режим. Гигантът в социални мрежи каза, че предстои в следващите няколко седмици всички потребители да видят новия изглед на Facebook за работен плот.

Facebook за първи път разкри новия дизайн на своята конференция за разработчици F8 през 2019 г. и беше достъпен за „малък процент“ от потребителите, които имаха покана да бъдат бета тестери и да тестват новия облик в началото на тази година.

Редизайнът изглежда по-минималистичен спрямо познатата стара версия на изглежда на Facebook с много по-голямо пространство в бели цветове и по-ярки икони, особено за модулите Watch и Marketplace групите. Социалната мрежа този петък заяви, че опростената визия, която силно наподобява мобилната версия, улеснява намирането на това, което търсите, без да се изискват много навигационни операции. Преходът между страниците на социалната мрежа сега също е по-бърз, заявяват в официалната си публикация от компанията.

Тъмен режим

Добрата новина е, че най-сетне милиони потребители ще получат това, което от години искат да видят – тъмен режим за настолната версия на социалната мрежа, който премахва типично светлите бели цветове, които сега се срещат в доста по-голяма площ. Така ако не харесвате светлия бял фон, лесно можете да преминете към тъмния дизайн, който натоварва значително по-малко зрението, спестява енергия и свежда до минимум отблясъците в екрана, които пречат на четенето и гледането при слаба осветеност и прави по-лесно гледането на видео клипове в платформата Watch към Facebook.

Facebook е най-голямата социална мрежа в света с повече от 2 милиарда активни потребители и наблюдава скок в посетителите, които използват социалната мрежа, за да поддържат връзка със семейството и приятелите си на фона на коронавирусната пандемия. По-рано тази седмица, Facebook представи първите членове на своя нов надзорен съвет, който ще ръководи вземането на някои решения за модерирането на съдържанието в социалната мрежа, особено за фалшивите новини свързани с коронавирусната пандемия и COVID-19.

Ще видим ли най-сетне обновени емотикони?

Емотиконите в чата на Facebook Messenger и тези в коментарите и публикациите в социалната мрежа често са нехаресвани от голяма част от потребителите, поради недобре възприемания им дизайн в сравнение с конкурентни предложения като WhatsApp, където емотиконите са най-близки до тези в iOS на Apple. Засега обаче няма знаци компанията да планира обновяване на емотиконите. През миналата седмица видяхме достъпни новата реакция за грижа към публикациите, свързана с пандемията от коронавируса, която е допълнение към информационния център за COVID-19 като част от общата реакция на компанията към кризата.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари