Новият електромобил Tesla Model S Plaid ще има седем места

5
882

Въпреки че в миналото тази опция на първите Model S не бе особено популярна, Илън Мъск реши да я върне. Но този път на двете сгъваеми седалки в багажника на седана могат да седят не само деца, но и възрастни. Генералният директор на Tesla възнамерява да направи този електромобил най-добрият от всички досегашни модели.

Когато Илън Мъск през 2019 година анонсира конфигурацията на Tesla Model S Plaid заяви, че този електромобил ще има опция с трети ред сгъваеми седалки. Подобна конструкция вече бе използвана в оригиналната Model S, но по-късно компанията се отказа от това. Все пак през първите няколко години след началото на производството Tesla предлагаше на притежателите на Model S комплект от две седалки, за които бе направено специално място в багажника. Това решение не стана особено популярно.

Но сега, след анонса на обновения електромобил Model S Plaid, Мъск обеща да върне третия ред седалки, като този път в тях могат да седят и възрастни. Както обикновено, новата информация бе съобщена в Twitter акаунта на генералния директор на Tesla.

„Новият S Plaid ще бъде нашият най-добър електромобил. Това ще бъде първият серийно произвеждан електрически автомобил, който може да се ускори от 0 до 100 км/ч за по-малко от две секунди. Той ще има четири врати и седалки за седем души“ – каза Мъск.

Засега в конфигуратора на Tesla не се вижда модела със седем места, което означава, че той навярно ще се предлага само като опция.

3.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари