Новият офис на Facebook

0
39

В края на миналата година най-популярната социална мрежа Facebook се премести в нов дом.

Той се намира в Menlo Park, Сан Франциско. Преди това сградата е била дом на Sun Microsystems и въпреки реновацията, която е струвала на компанията 250 милиона долара, на места все още може да бъде забелязано логото на Sun, съобщава novini.bg.

Еверет Катигбак, дизайнерът на Facebook, споделя, че целта му е била да „използва индустриални материали и да придаде на пространството негов собствен еклектичен образ”.

Близо 2000 служители на социалната мрежа се преместиха в новите помещения от стария дом на сайта, който се намираше в Пало Алто.

В новата сграда те разполагат с фитнес салон, а храната и напитките в стола и кафенето на сградата са безплатни.

Служителите на компанията не са разположени в малки „клетки”, а имат свободата да организират сами работното си пространство. Те могат да избират между конферентни зали със стени от стъкло, дивани, големи маси и пространства под стълбите.

В офиса е спазена традицията на някои от фирмите от Силиконовата долина да дават на служителите си максимална свобода относно това как да разпределят своето време.





0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари