Новият пач на Windows 10 поврежда търсачката в стартовото меню

24
1955

Microsoft пусна нов пач за Windows 10, който трябваше да реши проблема с Cortana и полето за търсене, причиняващи крашвания и претоварване на процесора, но всъщност той отваря повече проблеми, отколкото коригира… Отново!

Редица потребители се оплакаха, че след като са инсталирали новият пач KB4515384, вече лентата за търсене в стартовото меню не работи.

Корекцията беше пусната във вторник, 10-ти септември, и изглежда поне решава проблема с SearchUI.exe, който претоварваше процесора, но вместо това вече търсенето в Windows 10 не функционира.

Потребителите съобщават, че при опит да потърсят нещо в стартовото меню, не виждат никакви резултати, макар и да са убедени, че имат файловете и програмите на компютъра си, които търсят.

Други потребители пък съобщават в Reddit, че получават съобщение за грешка, което гласи „Вашето меню Старт не работи. Ще се опитаме да го поправим следващия път, когато влезете.“

Microsoft очевидно е наясно с тези проблеми и работи по поправка… На поправката.

Това не е първият случай, в който Microsoft пускат пач, който отваря повече проблеми, отколкото решава.

За потребителите, които вече са инсталирали пача KB4515384, ще се наложи да избират между търсене чрез Cortana, или деинсталиране на актуализацията и използване по стария начин, със съответния проблем с претоварване на процесора.

Да се надяваме, че Microsoft ще пусне новата актуализация скоро.

24
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
14 Коментари
10 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
pix3l
pix3l

Аз съм с Windows 10 от няколко месеца, ъпдейтвам го редовно и не съм видял нито един от предполагаемите бъгове, идващи с ъпдейтите… нека да ги е яд! 😂🤣

gad
gad

Аз се ‘докоснах’ точно до този бъг вчера вечерта. Радвам се, че не е нещо само при мен и че работят по отстраняването му. И същевременно… shame!

нямам време за ъпдейт
нямам време за ъпдейт

Аз пък съм с Windows 10 от 3 години, не съм ъпдейтвал никога и всичко си работи. Извод – ъпдейтите са загуба на време и нерви.
П.П. – сега някой да не се изцепи, че не можело да се спрат 😀

Ozzy
Ozzy

И ваксините не са задължителни. Като те прасне ще питаш.

хаха
хаха

Ми айде прасни ме бе хакер.

Кокошка
Кокошка

Предполагам, че не ползваш приложенията от Microsoft Store, нямаш или ползваш „десктоп“ версия на Скайп, и имаш приложения от рода Скайп Видео, Скайп съобщения и месенджър, както и приложението Хора?
Съгласен съм, този Уиндоус 10 от 3 години „работи“. Телефонът ти как е? С Андроид Айс Крим Сандвич? Имам такъв телефон, и той работи 🙂

BULLSEYE
BULLSEYE

Брат ако не си ъпдейтваш windows 10-ката това значи че win-а ти е стари нямаш новости

Пачули, лавандула и иланг-иланг
Пачули, лавандула и иланг-иланг

Трагикомично е компания от ранга на Микромек да се дъни всеки път, а сега с някаква кирлива търсачка. Сякаш за първи път произвеждат ОС. Ама верно, до сега такава не са имали. Смях…

тараф
тараф

От както в сащ пожелаха и приоритизираха, а и толерират китките да са им меки и да има задължително по някой черен, професионалисти не са останали. Затам и за тях е важно да има по няколко меки китки и няколко черни, за да имало баланс. Т.е. не търсят професионализъм, защото отдавна това го няма!

bure_s_barut
bure_s_barut

Комично е, но при мен предишния ъпдейт счупи търсачката в менюто, а този я оправи отново… То кога ли съм бил като хората?!… 😀

Ней
Ней

Претоварвала процесора…сериозно?? Кой процесор, пентиум четворката в читалището на село, ли? Друг е въпроса, че проблема с ненамирането на нищо е факт. Вчера исках да пусна рам чек при старт и т. нар. търсачка не намери приложението, което го има в Уиндоус от сто години….

P4 от село
P4 от село

При мен товареше i7 на 20%

Калин III
Калин III

Току що пробвах на 3 от домашните компютри (с 3 различни версии на 1903) и на всичките търсачката си работи ОК, та не знам кой от какво се жалва. Или пак търсим евтини сензацийки с теглени кой знае откъде гаражни самоделки.

dedal
dedal

Споко сега като ъпдейтват ъпдейта и може напълно да изчезне търсачката. Като я няма няма и проблеми да има с нея.

нямам време за ъпдейт
нямам време за ъпдейт

и Линукса има проблеми, но няма потребители които да репортнат.

(майтап си правя, ся да не ми наскочат сектантите)

тараф
тараф

В сащ какви хора да са – повредени!

Ху**о
Ху**о

Работи си✈

Аз ве аз
Аз ве аз

Тоя бъг се появява, само ако сте купили Windows за $11 от офертата на калдата 😀