Много кучета и други домашни любимци се ужасяват от фойерверки и с добра причина – по-чувствителният им слух прави това приятно гърмене да се превърне в какафония на звуците. Ford обаче може да даде известно облекчение на любимото ви животно.

Автомобилната компания Ford, която обича периодично да изненадва със странни високотехнологични джаджи, построи кучешка къща, която използва шумопотискане, за да сведе до минимум кучешката агония по време на фойерверки.

Подобно на технологията в някои слушалки и собствения Edge SUV на Ford, къщичката засича експлозиите с микрофони и им противодейства чрез възпроизвеждане на честоти, които намаляват звуците или ги отстраняват напълно. Структурата включва шумоизолиращи коркови панели, антивибрационни решетки и дори шумоизолираща вентилация, а автоматичната врата подпомага вашето куче бързо да се приюти на безопасно място.

Това е само прототип („засега“, каза Ford) и не е точно в основната област на уменията на автомобилния производител. Дори и така е лесно да видите как нещо подобно може да се превърне в истински продукт в бъдеще. Собствениците обикновено трябва да положат доста усилия, за да запазят слуха на кучетата си, особено в страни като нашата, където фойерверки са редовна част от празничните празници. С изобретението на Ford вие вече може да оставите своя домашен любимец да си подремва, докато се наслаждавате на спектакъла навън – разбира се, от безопасно разстояние.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за