Новият рейтинг на антивирусните програми за Windows 10

24
4714

Уеб порталът AV-Test публикува резултатите от своите тестове на различните антивирусни програми за операционната система Windows 10. В сайта е публикуван рейтинга за 2019 година, които показва и преимуществата на различните антивирусни решения.

Според тази информация, всички антивирусни програми осигуряват приблизително еднакво ниво на защита. По-проблемни са eScan ISS и Total AV с обща оценка от 4,5 и 4 точки. Останалите решения осигуряват 5 и повече точки според класацията на AV-Test.

Сред изброените решения антивирусът Total AV изостава с производителността и е най-бавен от всички останали продукти. Сред първите в този рейтинг са съответно AhnLab V3, Avast Free Antivirus, Avira Pro, K7 Total Security, Windows Defender и Vipre. Все пак максимален брой точки демонстрират антивирусните пакети BullGuard IS, Kaspersky IS и Norton Security, които показват максимални резултати във всички тестове.

При тестовете са използвани настройките по подразбиране, зададени за антивирусния софтуер и е било разрешено използването на електронен облак и други подобни механизми за анализ и премахване на заразите.

Като цяло, ако на някой не му се губи време с настройките на външни решения, възможностите на вградения в операционната система на Microsoft Windows Defender са съвсем достатъчни за осигуряването на базова информационна безопасност. Windows Defender 4.18 е в средата на класацията и изпреварва редица други антивирусни репения.

24
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
16 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
само сканиране на ПЦ то му е майката.
само сканиране на ПЦ то му е майката.

То направо вече си е чист ритуал да се използва Windows. Първо е сканиране за вируси, после е сканиране на регистри, после сканиране за адваре, после сканиране за маларе, после сканиране за едикакво си варе и т.н и т.н. и накрая Уина пак пълнен с вируси и спира да работи след 3 месеца. Топ 100 на най теглените програми за Уиндоус на всички времена са само разни антивирусни. И тия антивирусни се оказва, че са едни от най големите вируси. За сетен път се убеждавам, че ползвателите на Уиндоус ги използват само за точене на данни и таргитиране на стадото… Виж още »

цвък
цвък

Пий си лекарствата.

безпристрастен
безпристрастен

https://www.kaspersky.bg/free-antivirus – най-добрата безплатна антивирусна.

rrmrm
rrmrm

От над 4-5 години съм без всякаква антивирусна, а windows defender ми е деактивиран. Ползвам windows 10 x64 и досега нямам никакви зарази или проблеми с ОС, нито преинсталирам през 3 месеца (най-много веднъж на 2-3+ години). Съмнителни файлове сканирам с онлайн скенерите или тествам как се държат във виртуална среда. Всичко си е до задклавиатурното усройство, ако то не знае какво прави и най-скъпите и добри антивирусни няма да помогнат.

Funny
Funny

Е, зависи на какво викаш зараза. Windows 10 си е чиста зараза. Няма нужда от нормална ОС като Mac, Windows 7 и отделно да инсталираш спайуеър, адуеър, RAT и т.н. – качи си Windows 10 и готово. Може да искаш от Microsoft да ти вдигнат паметник за дето им снясяш на тепсия цялата ти информация и им даваш хардуер за безвъзмездно ползване.

Самоуиндоуслинуксзанищонестава
Самоуиндоуслинуксзанищонестава

Инсталирам Linux Mint. Стартира се и ми изписва – имате не знам си колко ъпдейта на системата. Викам добре, инсталирам ги. Рестартира се след ълдейтването и linux-a не тръгна повече. Супер. И това не е само един път. Всеки път историите ми с линукс приключват така. Системата се омазва от собствените си програми без да съм пипал нищо никъде. A Вирус 10 както му казвате върви още от първите билдове. Ъпдейтва се и всичко е перфектно от вече не знам колко години. ХАЙДЕ ЧАКАМ ХЕЙТА ОТ ЛИНУКСЧИИТЕ.

Аз-Съм
Аз-Съм

Ъ и как разбра че нямаш никакви зарази 🙂

Efix
Efix

Разрешава скриптове на онлайн скенерите да имат достъп до OS-а, което не знам доколко е добро като решение….

rrmrm
rrmrm

@Funny – какво точно съм им снесъл според теб и как го разбра? Още повече, че никой не ми ползва хардуера без аз да знам.
@Аз-Съм правил съм проверки понякога с различни антивирусни и malwarebytes. Кажи с какво и как да сканирам и ще ти пратя лог, за да се убедиш!

ви10
ви10

rrmrm, ако ако извадиш Уиндоус който да е работил повече от 100 часа и да е бил свързан към интернет след инсталирането и да няма поне един вирус, ония от Майкрософт ще ти дадат медал.

Рмм
Рмм

Дай мейл, довечера ще ти пратя от лаптопа информация, който последно е преинсталиран на 19.03.2017, автоматичните обновявания са включени, няма антивирусни/defender и не е рестартиран повече от седмица. Windows 10 1903 x64. Кажи и с какво искаш да го сканирам, за да се убедиш, че няма зарази или процеси, които аз не познавам.

Funny
Funny

Какво си снесъл, само от M$ знаят. Ние може само да наблюдаваме къде, кога и в какво количество отива посредством tcpdump например. За хардуера, сигурен ли си, че не хостваш на комшията ъпдейтите примерно, или че M$ не ти го ползват за изчисления. Виж новините в камината.нет или тук на форума. Ъпдейти с часове.. Не че нещо, ама нормална ОС се инсталира за 15 мин. Да записваш нещо на диска, едно поне 20/МБ сек. трябва да докарва.. За 2-3 часа син едкран с „инсталиране на ъпдейт“, какво се случва? За зловреден софтуер, ти кажи. Не пускаш нищо свързано с интернет,… Виж още »

Kuzmanovv
Kuzmanovv

Къде❔ги видя тези неща … 🤔 … някой е гледал много „Досиетата Х“ .

Аз-Съм
Аз-Съм

@rrmrm каквото искаш прави , тия глупости на които се радваш ги правех преди много години. След години установих че времето което си губя за това не си струва – слагам си скапаната антивирусна и си запълвам времето с по-ценни неща вместо да правя глупостите които описа. Но както и да е щом ти е кеф давай и на мене ми беше докато нямах какво да правя с времето си. Като допълнение да си знаеш смислените вируси не ти повреждат Уина не ти товарят системата забележимо и не са активни когато ти си активен на машината – няма смисъл да… Виж още »

Gero
Gero

Ти не си наред. И как реши, че нямаш вирус ?
Трябва да ти криптира компютъра, че да ти дойде акъла.

Iiiii
Iiiii

Новия китайски вирус коя програма го хваща?

коя го хваща не знам
коя го хваща не знам

Ама се лекува безотказно с водкомицин орално. За ефикасно лечение се препоръчват от 7 до 10 дози по 100 гр., първите 3 без мезе. Факт е, че няма на света вирус (дори този на СПИН), който да оцелява при алкохолна кнцентрация над 3 промила. Пък някакъв си грипен вирус – сигурно още след третата водка се капичва… :)))

асда
асда

Вчера говореха как аваст точели лична информация на потребителите и я продавали, днеска я препоръчват в някаква статистика. АХХАХ

YourMaster
YourMaster

И аз на това се чудих. И не е само една, ами са две. AVG също е на Avast.
„AVG AntiVirus (previously known as AVG, an abbreviation of Anti-Virus Guard) is a family of antivirus software developed by AVG Technologies, a subsidiary of Avast.“

funny
funny

Е, на Windows потребител какво да му предложиш? Няма значение личната информация, щом е с Windows, значи му е публична.

Костадин
Костадин

Докато не изложиш доводи мнението ти остава мнение на един параноик.

MCMXLVIII
MCMXLVIII

Само че на каква база са избирани конкретните продукти на дадените компании? За мен, например, силата на TrendMicro (а и не само) е в бизнес решенията – WorryFreeBusinessSecurity и ApexOne (OfficeScan) са доста по-ефикасни и с доста по-разширена защита от InternetSecurity и MaximumSecurity, което със сигурност би оказало влияние при оценките. Иначе каквото и да си говорим, най-добрите анти-вирусни продукти нямат кракнати варианти – или си плащаш и получаваш най-доброто от продукта, или се ориентираш към алтернатива.

dsaa
dsaa

Аз си кретам без антивирусна, до тук само една копачка ми се бе лепнала от тъпата замунда, за това реших да си купувам игрите като бял човек (обикновено ги играех пиратски и само ако ми харесат ги купувах), а от замундата максимум някой филм.

Gero
Gero

NOD изобщо ли не се класира 😀
Това пак е някаква тъпа класация !