Новият фърмуер на Tesla за Model S и Model X увеличава пробега на електромобилите

12
3420

Преди две седмици Илън Мъск заяви, че съвсем скоро пробегът на електромобила Model S ще бъде увеличен до около 400 мили. Ето че това стана: сега Model S с едно зареждане може да измине 390 мили (~630 км) по американската методика EPA, докато преди това неговият пробег бе 373 мили (600 км).

Това важи за версията Long Range, която след ъпдейта на фърмуера, според изискванията на регулаторните органи, вече се нарича Long Range Plus. Добавката изглежда скромно, но допълнителните двадесетина километра с едно зареждане съвсем не са излишни, а в редица случаи могат да бъдат критично важни. Интересното е, че тази добавка получават всички електромобили Model S и Model X, произведени през последните няколко месеца, като пробегът на кросоувъра е станал 351 мили или около 565 километра. Новият фърмуер се разпространява постепенно и всеки ден броят на получилите ъпдейта се увеличава.

Илън Мъск каза, че това е постигнато чрез редицата хардуерни подобрения, направени през последните месеци. Специалистите на Tesla са забелязали, че вече е възможно да се подобри и софтуера по такъв начин, че електромобилите да изминават повече километри при един и същ акумулаторен блок. Тоест, неговият капацитет си е същият.

Мъск обяви, че следващото събитие Tesla Investor Battery Day ще се осъществи през месец април в Ню Йорк, на което ще бъдат показани най-новите постижения на Tesla в областта на акумулаторните батерии за електромобилите и слънчевите панели.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари