Новият ъпдейт за Windows 10 донесе реклама на цял екран за другите продукти на Microsoft

16
2128

След инсталирането на едно от последните обновявания за Windows 10 потребителите обърнаха внимание на появата на банери, заемащи целия екран, които рекламират различни приложения и онлайн услуги на Microsoft. Досега тази реклама се появяваше само при първото стартиране на компютърното устройство или след свежо инсталиране на Windows 10. Но по всичко личи, че Microsoft ще започне по-често да показва реклами на своите продукти.

Неизвестен засега процент потребители започнаха да виждат банера Get even more out of Windows (Вземете повече от Windows), който предлага включването на допълнителни онлайн услуги, като например Windows Hello, електронния облак OneDrive и т.н. Уеб порталът WindowsLatest съобщи, че тази реклама започва да се появява след инсталирането на обновяванията от февруари и март.

Очевидно е, че с помощта на тази реклама Microsoft възнамерява да разшири потребителската база на своите уеб услуги и програмни продукти. Но рекламата на цял екран дразни потребителите, които нямат намерение да използват предлаганите услуги. Тази реклама може да бъде пропусната, но най-вероятно след поредното обновяване или рестартиране на компютъра тя може да се появи отново.

Новата реклама на цял екран може да бъде спряна и от настройките на Windows 10. Трябва да се избере опцията Notifications & actions, откъдето банерът може да бъде изключен. Но навярно още със следващия ъпдейт той ще се окаже включен или ще се появи нещо друго.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
16 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари