Новият ъпдейт на Windows 10 пречи на работата на процесорите Broadwell-E

12
1642
Засега няма начин за премахването на този проблем, освен деинсталирането на обновяването.

Обновяването KB4100347 за Windows 10, предназначено за отстраняване на една от версиите на уязвимостта Spectre, намалява бързодействието на операционната система, работеща на компютри с процесорите от фамилията Broadwell-E.

KB4100347 има за цел частично да отстрани хардуерната уязвимост Spectre Variant 2. Но днес се появи съобщение в Reddit, че пачът освен всичко друго, изключва възможността за овърклок на Broadwell-E процесорите.

Аз просто инсталирах няколко обновявания на моя компютър, а след рестартирането видях, че овърклокът на моя Core i7-6800K повече не работи“ – пише един от потребителите на Reddit.

Посетителите на форума на ASUS съобщиха, че пачът изключва промените, направени при клокването на процесорите Broadwell-E.

Обновяването бе отново публикувано на 14 септември. В него вече е добавена поддръжката на Broadwell-E процесорите. Според техническата документация, добавена е поддръжката на следните процесори:

  • Broadwell Server E, EP, EP4S;
  • Broadwell Server EX;
  • Skylake Server SP (H0, M0, U0);
  • Skylake D (Bakerville);
  • Skylake X (Basin Falls).

Засега не са известни начини за премахването на проблема, освен деинсталирането на KB4100347.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
10 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
the professorMorgankur v hrastiteЦецинкаАма ти сериозно ли, профе? :) Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
що бе
що бе

Защо въобще инсталирате ъпдейти?

Иво
Иво

Абе ти май не си много в час с нещата. На Windows 10 не може да се спре ъпдейтите, може само временно. Попринцип май може но е сложно.

Боби
Боби

На мен лично ми писна да ми бъгва всичко след даден ъпдейт. Инсталирах си уин на чисто (1709) понеже тя ми върви най-добре. Бил съм с всички до сега: 1507, 1511, 1607, 1703, 1709 и 1803. Иначе не е нищо сложноcomment image Това е крайният резултат.

the professor
the professor

и аз само него инсталирам, това е последния работещ 10, след него са осрани (пробвайте на по нова версия да деинсталирате ненужните протоколи от мрежовите карти (нужните са tcp-ip v4, ако ще се ползва локална: мрежа client for microsoft networks, ако ще се шерват папки: file sharing and printing и ip v6, което не може да се деинсталира)

the professor
the professor

може и то много лесно, просто се спира и трие сервиза wuauserv

Ама ти сериозно ли, профе? :)
Ама ти сериозно ли, профе? :)

Хайде вземи една 10-ка, изтрий и който искаш сървис, включи я към нета и я остави една седмица. След това погледни логовете на рутера си и пак ела да разправяш как си щял да забраниш нещо си… Начинът Win 10 да бъде спрян да инсталира ъпдейти и да изпраща събрана за потребителя информация е само един – като не му се пуска никакъв нет! Или се слага на физическа машина без достъп до мрежата, или във виртуалка със забранени мрежови интерфейси.

kur v hrastite
kur v hrastite

На мен ми се налага, на работа, да имам по няколко виртуалки на уин10 и едната пробвам да я държа без ъпдейти и след точно 10 ползвания, започва да крашва и да изскачат проблеми. Та рано или късно, трябва а я ъпдейтнеш, ако искаш да я ползваш.

Morgan
Morgan

На мойта машина не и е спиран нет-а и не е получавала ъпдейти от Декември месец. Пусната е денонощно и сервиза не е изтриван.

the professor
the professor

аз съм го пробвал. затова ти казвам, че работи

pix3l
pix3l

Да минава времето… 😀

the professor
the professor

и аз това се чудя, ама се чудя и защо от м$ правят кръпка след като отдавна браузърите си имат вградена защита среши meltdown и spectre

Цецинка
Цецинка

Този недодялан боклук в кофата! Windows 7 над всичко !