Новият Chrome 54 автоматично сменя видеото на YouTube от Flash към HTML5

0
106
Google представи финалната версия на уеб-браузъра Chrome 54, в която има редица нови особености. Една от най-впечатляващите е автоматичната замяна на клиповете от YouTube от Flash формат с HTML5.

Новият Chrome 54 излезе за Mac, Windows, Linux и Android устройства. Новата версия на уеб-браузъра автоматично променя Flash-видеото от YouTube към HTML5 формат. Много сайтове използват стария Flash метод, но сега Chrome използва по-ефективен формат на видеото.

chrome54_1

Друг важен момент в Chrome 54 е поддръжката на спецификацията Custom Elements V1, която дава възможност на уеб-дизайнерите да създават собствени HTML тагове, но само в междинната и незавършена версия на спецификацията Custom Elements. Custom Elements V1 ще се поддържа от всички водещи браузъри, но засега това са Chrome 54 и Opera 41. Останалите използват V0.

Друго нововъведение в Chrome 54 е механизмът BroadcastChannel, чрез който разделите, програмните прозорци и услугите могат да обменят данни помежду си.

chrome54shot

Обновена е версията на браузъра за Android. Въведена е функцията Element.requestFullScreen(), която се използва за автоматично показване на видеото в цял екран, независимо дали мобилното устройство е разположено хоризонтално или вертикално.

Друг нов момент е, че новата версия на Chrome може да възпроизвежда аудиото от клиповете във фонов режим.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за