Новият Chromium Edge браузър ще бъде достъпен и за Windows 7 и 8

7
694

Преди два месеца пред публиката се появи бета версията на преработения браузър Microsoft Edge. Той се прехвърли на Chromium енджина и е дефиниран като по-бърз и надежден от предшественика си. Първоначално пригодено единствено за Windows 10, а сега приложението е адаптирано за macOS, Windows 8 и дори 7. Експерименталните билдове са част от Canary канала за тестове и можете да ги откриете в Insider сайта на Microsoft Edge.

Екипът зад проекта сподели в статус в блога си: „Преживяването и функциите на по-старите версии са общо казано същите като на Windows 10, включително поддръжката на Internet Explorer режима за частните ни клиенти“. И да, повечето неща са прехвърлени безупречно на по-старите системи, с изключение на тъмния режим и опцията за AAD логване (Microsoft Azure).

Все още не е ясно по кое време Chromium браузърът Edge ще излезе от етапа на тестове и ще бъде издаден официално. Изненадващото е, че той действително ще се поддържа активно на Windows 7, въпреки че поддръжката на самата операционна система ще бъде прекратена.

Chromium Edge ще донесе много нови функционалности на традиционния Microsoft браузър. Една от тях е превключването на IE режим на изобразяване, адаптиран за бизнеса. Това ще допринесе за безпроблемното стартиране на много стари сайтове. Освен това наскоро бе въведена функцията Collections, където можете да съхранявате текст и изображения, открити в интернет.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

„Преди два месеца пред публиката се появи бета версията на преработения браузър Microsoft Edge.“
Г-н Десподов, бета версията още не е достъпна. Налични са Dev и Canary версии. Забелязвам в стари Ваши постове, че също споменавате несъществуващи факти. Моля, проверете си източниците.

Калдата да не ти е The Verge
Калдата да не ти е The Verge

Много му пука на човека…направил е някакъв превод на някаква статия, някакви хора ще цъкнат на нея, ако има и някой друг коментар – а вече има – значи всичко е точно…

иБаси
иБаси

Ами тъпанарите от M$ при все канските им усилия, така и не можаха да затрият 7-цата, та защо да не шпионират ползвателите и… Ама ще ударят на камък, всеки който целенасочено използва 7-цата знае и какъв браузер да използва.

кажи де
кажи де

Какъв браузер?

иБаси
иБаси

Знаеш ли цената на know-how?
Няма да ти хареса, иначе нямаше да питаш елементарни въпроси.

кажи де
кажи де

Ясно, и ти не знаеш.

иБаси
иБаси

Ми нека да не знам, пък да използвам читав браузер. Може да погледнеш и другата тема (за скапаната лисица), но явно се вижда, че те мързи да четеш, мислиш и т.н. самостоятелно, та ето ти го на готово: https://browseraudit.com/results/22917/d5c5eaa5fed241dba8380c83c11c2f45baa6c46e

п.п. Ако някой си помисли, че Firefox/57.0 е верният User-Agent… 🙂