13.1 C
София

Нови възможности в електронните таблици на Google

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Google предлага на всички да започнат използването на новата версия на Google Sheets, в която са добавени няколко полезни възможности, които потребителите отдавна очакваха.

Вече е увеличен максималният размер на документите до няколко милиона реда. Зареждането, плъзгането и скоростта на пресмятане са увеличени.

Таблиците  вече могат да работят в офлайн-режим, но само в браузъра Chrome. Голяма част от изчисленията във формулите са пренесени към клиента и се пресмятат локално. При излизане в онлайн-режим, информацията се синхронизира.

Добавени са филтри. Информацията може да бъде сортирана по някакъв параметър, а ненужното се скрива от погледа. В този вид документът се показва само за конкретния потребител. Останалите виждат документа нормално. Филтрите могат да бъдат записвани за бъдещо използване.

Въведено е подсказване при въвеждане на формулите с оцветяване на синтаксиса и показване на информация при посочване с курсора.

Опростено е сливането на клетки и подравняването на текста.  Ако текстът не се побира в дадена клетка при въвеждането, той автоматично продължава в следващата клетка. Тази функция може да бъде изключена.

Вече е достъпно оцветяване при условно форматиране, могат да се задават потребителски формати за датата, валутата, въведено е търсене със замяна и други.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини